maandag 16 juli 2018 | week 29
Home » Nieuws » Ruim 7000 deelnemers op de pedalen voor de Ride for the Roses
Uit handen van burgemeester Pieter van de Stadt werd een cheque ter waarde van 7500 euro uitgereikt aan de Hospice Lansingerland.

Ruim 7000 deelnemers op de pedalen voor de Ride for the Roses

Opbrengst van € 675.461 voor KWF Kankerbestrijding

Ruim 7000 deelnemers op de pedalen voor de Ride for the Roses

Bleiswijk – Lansingerland vierde zondag 3 september op grootse wijze het 10-jarig bestaan samen met de organisatie van de Ride for the Roses, het fietsevenement dat voor de 20ste keer werd verreden en waar de teller op € 675.461 voor het goede doel KWF Kankerbestrijding bleef staan en naar verwachting nog iets naar boven zal worden bijgesteld. Een dubbel jubileum dat zondagochtend niet alleen ruim 7000 deelnemers naar de Klappolder in Bleiswijk deed spoeden, maar ook bijna het nieuws haalde door de files die dat opleverde in de nabijheid van de A12. Dat mocht best een keertje voor zo’n jubileum met daaraan een goed doel gekoppeld en gelukkig was iedereen op tijd voor het startschot.

Trees Borkus-Henskens

Complimenten aan de mensen van Royal Lemkes waar het grootse evenement plaatsvond. Met hallen die waren omgebouwd tot kantines en opstelplaatsen voor de 100 kilometerfietsers. Complimenten tevens voor de organisatoren en vrijwilligers die – de zon konden ze niet regelen maar die was er wel! – alles perfect lieten verlopen, zodat het voor iedereen een sportief en gezellig feest werd met een ideaal fietsweertje.
Rond de klok van tienen vertolkte Esther Hart op indrukwekkende wijze het lied The Rose van Bette Midler. Na een warm applaus loste Bleiswijker Wilco Zeelenberg, onder andere vier maal Nederlands Kampioen wegrace op de motor, het startschot, waarna de 100 km rijders per team van start gingen en zo een lange rij vormden achter de begeleiders op de motoren aan. Teams van bedrijven, maar ook een team dat gevormd werd door Ambassadeur Frits Barend. De tocht ging door het Groene Hart en werd onderweg toegejuicht door velen. Rond elf uur vertrokken de 25 en 50 km rijders voor een mooie route door zowel Lansingerland als de directe omgeving.

Ontvangst

Terwijl de deelnemers genoten van de tochten werd het terrein klaargemaakt voor hun terugkomst. Met een finish waar de fietsers allemaal een roos ontvingen en een gevuld tasje van de gemeente, maar ook de plek waar velen enthousiast werden welkom geheten met applaus van familie en bekenden.
Om kwart over twee kwam het sein dat het peloton van 100 km er aan kwam; de grootste groep, dus iedereen stond paraat. Voorafgegaan door de schitterend met rode rozen versierde motor kwamen de eerste rijders de bocht om en volgde een luid applaus dat hen begeleidde naar de finish. Binnen wachtte een hapje en een drankje en vervolgens werd het wachten op het slotakkoord: de opbrengst. Het wachten werd de bezoekers aangenaam gemaakt met een optreden van Jazzcape en met speaker Ria Visser die na de muziek nog enkele bedrijven uitnodigde het podium te betreden en daar een fraaie cheque te laten zien als bijdrage aan het festijn.

Onderzoek

Met de voorlopige opbrengst van € 675.461 maakt de Ride for Roses onderzoek naar kanker mogelijk. Tijdens deze jubileumeditie was gekozen voor niet één, maar zelfs voor twee wetenschappelijk onderzoeken naar kanker. Het eerste onderzoek wordt uitgevoerd door Sandra Beijer (IKNL) die eveneens present was en vertelde: “Onderzoek naar de gevolgen van beweging en voeding op de bijwerkingen na behandeling van prostaatkanker.” Het tweede onderzoek waar voor gefietst werd gaat over het activeren van het afweersysteem tegen borstkanker, zo vertelde Rieneke van de Ven (VUmc-CCA) die het onderzoek gaat uitvoeren.. Deze twee onderzoeken richten zich op de twee meest voorkomende vormen van kanker bij mannen en vrouwen. Ook een goed doel in Lansingerland werd niet vergeten. Uit handen van burgemeester Pieter van de Stadt werd een cheque ter waarde van 7500 euro uitgereikt aan de Hospice Lansingerland.
De datum voor de 21ste Ride for the Roses is inmiddels bekend: 9 september 2018. De locatie is nog niet bekend.

Check Also

Just do it!

Lansingerland - ‘Gewoon doen!’ was de aanbeveling van twee pitchers op de thema avond die door de Adviesraad Sociale Domein (ASD) Lansingerland werd georganiseerd over het rookvrij maken van terreinen waar veel kinderen komen.