maandag 16 juli 2018 | week 29
Home » fbpost » Halve Marathon Oostland met veel deelnemers en prachtig weer

Halve Marathon Oostland met veel deelnemers en prachtig weer

Lansingerland/Pijnacker – Hun grote hobby, hardlopen, combineren met je in te zetten voor het goede doel. Dat hadden alle deelnemers zondag 3 september voor ogen tijdens het meedoen aan de Veldwerk Halve Marathon Oostland, maar ook die lopers die wat kortere afstanden wilden doen de kans gaf om zich in te zetten.

John Hofman

Het ophalen van de startnummers bij de organisatie in Pijnacker, de warming-up. Het verliep allemaal soepel en zonder problemen. De fanatieke en zeer goed getrainde lopers hadden zich ingeschreven voor de halve marathon en vergist u zich niet: het is niet gering om ruim 20 kilometer hard te lopen. Voordat het zover was, kregen de jongste sporters onder ons ook gelegenheid om een paar rondjes te lopen. In Berkel Centrum startte de Kidsrun voor diverse leeftijdsgroepen. Het mooie weer droeg bij aan het flink aantal deelnemers. De kids lieten een enthousiasme zien dat er zijn mocht! Aangemoedigd door ouders, familie en vrienden, liepen ze door Berkel Centrum. Na afloop waren daar de medailles, de bekers, uitgereikt door medewerkers van sponsor ABN AMRO Berkel en Rodenrijs en een tas vol met onder meer schrijfgerei, een eierkoek alsmede een beker snoeptomaatjes. Stralend stonden de winnaars op het podium.

Mooie route

Bij de halve marathon en andere prestatielopen ging het er zeker niet minder enthousiast aan toe. Na de start van de halve marathon zagen we na enige tijd al snel de eerste lopers door Berkel Centrum komen. Hier moest de winnaar tussen zitten. Dat kon niet missen. Onder meer via de Groenzoom ging het weer terug naar Pijnacker waar de finish op de Kerkweg hen wachtte. Het werd bijna een ‘thuiswedstrijd’ want Nick van der Poel (halve marathon) uit Bergschenhoek kwam als eerste over de finish in een tijd van 1.09 uur. In april dit jaar liep hij nog de marathon Rotterdam. Binnenkort doet hij mee aan de marathon in Eindhoven en hij hoopt daar 2.20 uur neer te zetten. Een nobel streven, dat wel eens bewaarheid zou kunnen worden. “Ik vond het vandaag een mooie route”, zei hij desgevraagd, “maar we liepen vaak door open gebied met behoorlijk wat wind.” Het was dus beslist geen zacht ‘eitje’ geweest, maar het zonnetje maakte weer veel goed! Alle lopers, ook die van alle andere afstanden zoals de 10 en 5 kilometer, kwamen daarna druppelsgewijs of in kleine groepjes binnen, opgewacht door het publiek dat hen beloonde met veel applaus. Een kraam vol gezonde artikelen, zoals stukjes appel, tomaat, komkommer en energiedrank of water, stond voor de lopers klaar. Allemaal liepen ze met hart en ziel voor het goede doel: het Familiehuis Daniel den Hoed, dat onderdak biedt aan familieleden van kankerpatiënten die worden behandeld in het Erasmus MC. Het was de vijfde editie van Veldwerk Halve Marathon Oostland; gezien het succes zullen er nog wel een paar bijkomen.

Uitslagen

Halve marathon heren: 1. Nick van der Poel 01.09.13, 2. Issak Berhane 01.14.13, 3. René de Lange 01.14.29.
Halve marathon dames: 1. Karin Magnusson 01.25.10, Pauline van Donkelaar 01.27.26, 3. Carla Ophorst 01.27.59.
10 km heren: 1. Thomas Parera Horta 00.37.44, 2. Fred Louter 00.38.21, 3. Bart Roefs 00.39.10.
10 km dames: 1. Lisa Stolp 00.42.52, Sipkje Spijksma 00.46.40, Danielle Ammerlaan 00.46.47.
MyLife 5 km heren: 1. Yonathan Beraki 00.17.42, 2. Vincent Tas 00.17.58, 3. Olaf Simonse 0018.08.
MyLife 5 km dames: 1. Irene Aldersma 00.19.09, 2. Hilde Keuning 00.19.31, 3. Natasja de Winkel 00.21.32.
ABN AMRO Kids Run Berkel en Rodenrijs jongens: Mini-kids 1. Finn Donkersloot, 2. Ruben Verhoef, 3. Sven Remmerswaal; Kidsrun 1. Bas Stam, 2. Stan Winter, 3. Paola v.d. Straaten.
ABN AMRO Kids Run Berkel en Rodenrijs meisjes: Mini-kids 1. Eva van Balkom, 2. Selenia Boer, 3. Bodien Donkersloot; Kidsrun 1. Lies Kneppers, 2. Marise Pronk, 3. Lotte van Ingen.
Ziezoo Kids Run Pijnacker jongens: Mini-kids 1. Teru Umene, Kidsrun 1. Nick Homan.
Ziezoo Kids Run Pijnacker meisjes: Mini-kids 1. Fleur Faure, Kidsrun 1. Tess Homan.

Check Also

Lansingerland gaat ‘van gas los’

Lansingerland - Om in 2050 CO² neutraal te zijn, zullen we er met elkaar voor moeten gaan zorgen dat de bestaande 23.000 woningen in Lansingerland van het aardgas los gaan. Dit betekent per jaar gemiddeld 719 woningen. Een flinke opgave, waarmee in Berkel en Rodenrijs een start gemaakt gaat worden.