maandag 16 juli 2018 | week 29
Home » Nieuws » Jeugdbrandweer ontmoet elkaar tijdens actieve dag

Jeugdbrandweer ontmoet elkaar tijdens actieve dag

Jeugdbrandweer ontmoet elkaar tijdens actieve dag

Bergschenhoek – Het plan lag er al langer, maar de uitvoering liet op zich wachten. Daarom nam de jeugdbrandweerploeg van kazerne Berkel het initiatief alle leden van de jeugdbrandweerkorpsen van de hele Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond uit te nodigen voor een actieve dag in buitensportcentrum Outdoor Valley in Bergschenhoek.

Trees Borkus-Henskens

Ruim honderd leden en begeleiders van de jeugdbrandweerkorpsen van Maassluis, Vlaardingen, Barendracht, Rotterdam-Zuid, den Bommel, Ouddorp en van Lansingerland zelf verzamelden zich zaterdagmiddag 2 september bij de entree van het centrum aan de Hoeksekade waar ploegen werden geformeerd van de verschillende korpsen, zodat de leden – allemaal tussen de 12 en 18 jaar – elkaar wat beter zouden leerden kennen.
De opening van de middag werd verzorgd door directeur van de brandweer Jolanda Trijselaar en ook algemeen directeur van de Veiligheidsregio Arjen Littooy kwam een kijkje nemen. Er stonden verschillende onderdelen op het programma: pijl en boog schieten, een vlot bouwen en er mee varen, kanovaren en een survival. Er werd keihard gewerkt en overlegd om tot goede resultaten te komen en dat ging de meeste leden – zowel jongens als meisjes – goed af. Na alle activiteiten bleken douchen en omkleden geen overbodige zaak, want er wachtte nog een afsluitend feestje.
De dag werd afgesloten in de Berkelse kazerne waar een gezellige barbecue wachtte. Voor hun inzet werden bovendien alle deelnemers verrast op een medaille; als aandenken aan deze bijzondere dag.

Check Also

Just do it!

Lansingerland - ‘Gewoon doen!’ was de aanbeveling van twee pitchers op de thema avond die door de Adviesraad Sociale Domein (ASD) Lansingerland werd georganiseerd over het rookvrij maken van terreinen waar veel kinderen komen.