maandag 16 juli 2018 | week 29
Home » Nieuws » Zonovergoten braderie trekt duizenden mensen

Zonovergoten braderie trekt duizenden mensen

Zonovergoten braderie trekt duizenden mensen

Berkel en Rodenrijs – Zowel de duizenden bezoekers van de braderie op zaterdag 2 september in Berkel Centrum als kraamhouders en winkeliers moeten een goed gevoel hebben overgehouden aan deze dag. Het was weer razend druk en er werd niet alleen langs de kramen en winkels geslenterd, men stond ook even stil bij de vele aanbiedingen en trok daarna de portemonnee om met een of meerdere plastic tasjes vol huiswaarts te keren.

John Hofman

Uiteraard heb je niet ieder jaar een nieuwe portemonnee nodig of is de broekriem versleten, maar alles wat in de kramen ligt ziet er toch aanlokkelijk uit en zie je altijd wel wat van je gading. Een nieuwe pantalon voor de winter is nooit weg, je bril die vanaf nu nooit meer zal beslaan volgens de koopman en misschien helpt dat smeerseltje echt wel tegen de pijn. Ook de standhouders deden weer hun best hun product aan de man te brengen en hoe beter je kan kletsen (met vooral veel humor) des te meer je verkoopt. Het prachtige weer zorgde voor volle terrassen, waar men even neerstreek om de inwendige mens te voorzien van een hapje of drankje. De winkeliers in Berkel Centrum zetten ook nu weer hun beste beentje voor en kwamen met leuke aanbiedingen en daar mag je dan als consument best van profiteren. Tussen de bedrijven door liepen entertainers de boel te vermaken, draaiden de kids hun rondje op een brandweerauto of scooter, terwijl mama of papa ze trots, maar heel goed in de gaten hielden. Een lege drinkbeker of snoepwikkel kon je kwijt in de ‘lopende’ afvalbakken en als beloning kreeg je een heerlijke mandarijn. En zo bleef Berkel Centrum toch wat schoner ondanks de duizenden bezoekers. Het leuke aan zo’n dag is ook dat je veel bekenden tegenkomt en weer eens kan bijpraten. We zagen niet alleen Lansingerlanders, maar heel veel bezoekers uit de regio en daar is zo’n braderie ook voor bedoeld: iedereen is welkom in het mooie winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs.

Check Also

Just do it!

Lansingerland - ‘Gewoon doen!’ was de aanbeveling van twee pitchers op de thema avond die door de Adviesraad Sociale Domein (ASD) Lansingerland werd georganiseerd over het rookvrij maken van terreinen waar veel kinderen komen.