maandag 16 juli 2018 | week 29
Home » Nieuws » BVCB geeft TOGB les in de afwerking

BVCB geeft TOGB les in de afwerking

Bekerduel met negen voltreffers

BVCB geeft TOGB les in de afwerking

Bergschenhoek – De met veel belangstelling tegemoet geziene bekerwedstrijd tussen de twee Lansingerlandse voetbalclubs BVCB en TOGB was de eerste echte confrontatie in de voorbereiding. De negen doelpunten die op de Sporthoek vielen, boden volop vermaak. De uiteindelijke 6-3 einduitslag in het voordeel van de Bergschenhoekse formatie liet duidelijk zien welke ploeg het verst is in deze fase van de voorbereiding.

Rien Kuyvenhoven

Je zou denken dat wanneer je als team zes doelpunten maakt dat er na afloop weinig kanttekeningen kunnen worden geplaatst. Echter Jan Everse die sinds kort de plaats van de onverwachts vertrekkende trainer Melvin Boel heeft ingenomen, kwam er na afloop ruiterlijk voor uit tevreden te zijn met de zes doelpunten. Maar drie tegendoelpunten lagen hem toch wel een beetje zwaar op de maag.
“Ja, ik ben ontevreden over die tegendoelpunten. Drie goals die te makkelijk worden weggegeven. We moeten leren ook bij balbezit de organisatie te behouden. En niet pas bij balverlies daar aan te gaan denken. Ik heb ook geconstateerd, dat de ploeg behoorlijk fit is. In de slotfase van de wedstrijd bleven ze gaan voor meer doelpunten.”
We kunnen het er op houden, dat TOGB in de slotfase van de wedstrijd bij de keel werd gegrepen. De Bergschenhoekse ploeg wist in het laatste kwartier drie doelpunten te scoren, waardoor er alsnog een monsteruitslag tot stand kon komen.
Doelpunten van Rob Rutten, Jeremey Stork en Yousif de Kock deden TOGB tureluurs van het veld stappen na een wedstrijd, waarin beide tweedeklassers eigenlijk sterke fases met mindere periodes afwisselden.

Beloning

TOGB – met Rik Verwey verrassend als rechterverdediger en Glenn den Uyl weer als aanvaller – had in de eerste fase van de wedstrijd al een meevaller toen Daley Hilkemeijer uit een hoekschop van Mouad Fissoune kon scoren. De thuisclub lukte het echter de wedstrijd steeds meer naar zich toe te trekken. Een solo van Donevan Stewart was het eerste wapenfeit en de beloning voor het in die fase betere spel kwam van de voet van Nicky Walbeek, 1-1. Emerican Bagcan scoorde in het vervolg weer voor de Berkelse ploeg en Nicky Walbeek zette via een strafschop, waar hij twee mogelijkheden voor nodig had, de 2-2 op het scorebord, wat tevens de ruststand was.
BVCB lijkt met de komst van Donovan Stewart en Jeremy Stork (Xerxes DZB), Densel Medar (Alexandria’66) duidelijk meer aanvalskracht in huis te hebben dan het vorig seizoen wat de uiteindelijke productie goed zou doen deze tweekamp.
Stork zorgde voor de 3-3 nadat TOGB door Emerican Bagcan weer op voorsprong was gebracht.
En TOGB? De aanval van de Berkelse ploeg die het vorig seizoen de vele mogelijkheden in te weinig doelpunten wist om te zetten lijkt met Younes Assaih (Excelsior Maassluis) en Emerican Bagcan zeker aan aanvalskracht te hebben gewonnen al bleef aanvoerder Joey Lems deze wedstrijd nog zonder doelpunten.
Trainer Ronald Ermes was niet onder de indruk van de forse nederlaag die zijn ploeg leed in deze eerste bekerwedstrijd. “Ik ben tevreden over de goals die we hebben gemaakt. Zag ook veel dingen goed gaan waar we op de trainingen aan hebben gewerkt. En beide partijen zijn ook nieuw voor elkaar. Plus dat er een aantal andere spelers in de groep zijn gekomen zowel uit eigen jeugd als jongens van buiten. Beide partijen moeten zich aan elkaar aanpassen. Het is dus nog even zoeken naar de basis van het elftal en een speelwijze die bij deze groep past.”

Check Also

Just do it!

Lansingerland - ‘Gewoon doen!’ was de aanbeveling van twee pitchers op de thema avond die door de Adviesraad Sociale Domein (ASD) Lansingerland werd georganiseerd over het rookvrij maken van terreinen waar veel kinderen komen.