maandag 16 juli 2018 | week 29
Home » Algemeen » Ontdek de Kleihoogt

Ontdek de Kleihoogt

Ontdek de Kleihoogt

Berkel en Rodenrijs – Breng op de fiets of wandelend een bezoek aan de Kleihoogt; dat kan op zondag 17 september als het jaarlijkse festijn ‘Ontdek de Kleihoogt’ wordt georganiseerd. Tussen 10.30 en 17.00 uur zetten bewoners van de Kleihoogt de deuren open voor een feestelijke welkomstdag waar de bezoekers kunnen zien en ervaren wat er allemaal op de Kleihoogt gebeurt.

Trees Borkus-Henskens

Burgemeester Pieter van de Stadt zal de dag om 10.30 uur openen met het onthullen van de naam van de brug bij de entree van de Kleihoogt, waarna het feest losbarst. Wat is er zoal te beleven die dag?

Activiteiten

Aan de Kleihoogt zetten verschillende bedrijven de deuren open. Zoals atelier De Hichte waar een expositie te bekijken is van schilderijen met vogels uit het gebied. Kinderen kunnen er worden geschminkt en ze kunnen er knutselen. Ook zal de lucht van pannenkoeken er hangen, want die worden er volop vers gebakken. De opbrengst ervan is voor de Oldenbarnevelthoeve. Op het terrein is tevens een informatiepunt van De Groenzoom, het natuurgebied waar De Kleihoogt onderdeel van vormt en dat zich steeds verder ontwikkelt. Een imker vertelt over bijenbeheer, er kan honing worden geproefd en ook kaarsen maken wordt een uitdaging die dag. De ballonnenclown vermaakt de bezoekers met leuke ballonfiguren en de kinderen kunnen hun kunsten kwijt op een mooi springkussen.
De jeugdbrandweer is present, er is een roofvogelshow die om 11.30 uur begint, iedereen kan proberen een straatje zelf te leggen en zand te verplaatsen met een graafmachine, scouting verzorgt demonstraties, een schoonheidssalon zet de deuren open en ook bij dierenpension A&A kan de bezoeker een kijkje gaan nemen. Daar is tevens een demonstratie van speurhonden, een infostand van Hondenbelangen Lansingerland i.o. en ook een dierenarts is aanwezig.
Hoeve De Groenzoom – een van de laatste boerderijen in Lansingerland – zet de hele dag de deuren wagenwijd open. Met een rondleiding, een proeverij van de slager en een expositie van schilderijen van Aleid Egas.

Bloemen, muziek en gezelligheid

Halverwege de Kleihoogt is live muziek te beluisteren en worden alcoholvrije drankjes geschonken. Daar is tevens de gerberakwekerij Klondike Gardens gevestigd waar van alles te doen is; een rondleiding, bloemschikken en ponyrijden. Aan de Pastoor Verburghweg (een zijstraat van de Kleihoogt) worden demonstraties schapendrijven verzorgd en aan de Stropersweg kan een bezoek worden gebracht aan Tuinderij De Groenzoom waar een verrassing wacht van verse kruiden en groenten uit de eigen tuinderij. Kinderen kunnen aanschuiven bij 4kids-4crea en hier begint of eindigt ook de puzzeltocht van die dag waar leuke prijsjes mee gewonnen kunnen worden.

Geen auto’s

De Kleihoogt is zondag 17 september verboden terrein voor auto’s; de weg wordt afgesloten en is uitsluitend vrij toegankelijk voor wandelaars en fietsers (en een huifkar). De entree bij alle deelnemers aan de weg is vrij. Op tal van plekken bestaat tevens de mogelijkheid producten te kopen. Er is slechts zeer beperkte gelegenheid om te parkeren in de naast omgeving, dus alle bezoekers worden verzocht per fiets of te voet naar Ontdek de Kleihoogt te komen.

Check Also

Bijen houden open huis

Rottemeren – Op zaterdag 14 juli houdt de Rotterdamse bijenhoudersvereniging Ambrosiusgilde van 10.00 tot 17.00 …