maandag 16 juli 2018 | week 29
Home » Prikbord » PRIKBORD BERKEL EN RODENRIJS

PRIKBORD BERKEL EN RODENRIJS

Berkel zingt

Berkel en Rodenrijs – Team Kruispunt organiseert weer een zangmiddag in Wel-kom! Deze keer met Oudhollandse liederen en geliefde gezangen. Kun je nog zingen, zing dan mee op vrijdag 8 september om 14.00 uur in inloophuis Wel-kom! aan de Van Koetsveldstraat 3. Aanmelden is niet nodig. Ieder is welkom!

De Ackerdijkse Plassen

Berkel en Rodenrijs – De boswachters van Natuurmonumenten organiseren dit jaar Open Monumentendag bij de Ackerdijkse Plassen. Op zondag 10 september kun je tussen 11.00 en 16.00 uur een kijkje nemen in de Zuid-Hollandse boerderij uit 1666 of een unieke wandeling door het normaal gesloten natuurgebied de Ackerdijkse Plassen maken. Info: https://www.natuurmonumenten.nl/kom-naar-de-open-monumentendagen.

Parochiedag Onze Lieve Vrouw Geboorte

Berkel en Rodenrijs – Zondag 10 september is de jaarlijkse parochiedag van de r.k. kerk Onze Lieve Vrouw Geboorte. Alle parochianen zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Het programma is als volgt: 11.00 uur Eucharistieviering m.m.v. alle koren, kinder- en tienerwoorddienst en crèche, 12.15 uur lunch in Willem Huygens, 14.00 uur start fietspuzzeltocht richting de Belevenisboerderij Schieveen, 15.30 uur borrel in de pastorietuin. Voor de kinderen en jongeren is er in de pastorietuin van alles te doen. U komt toch ook?!

HCM zingt bij Songs of Praise

Berkel en Rodenrijs – Op zondag 10 september zal het Hollands Christelijk Mannenkoor onder leiding van dirigent Arjan Breukhoven optreden tijdens de Songs of Praise Dienst in de Berkelse Dorpskerk. Het 120 leden tellende mannenkoor zingt zondag swingende negro-spirituals, maar ook bijvoorbeeld de door Andrea Borcelli bekend geworden “The Lords Prayer”. Thema: vrucht dragen. Ds. Gooijer verzorgt een drieluik over dit thema. Naast de koorzang is er ook samenzang. Begeleiding: organist Matthijs Breukhoven. Aanvang 19.00 uur, deur kerk open 18.30 uur. Informatie: www.arjanbreukhoven.nl.

Open Reiki- en meditatieavond

Berkel en Rodenrijs – De Levensstroom, praktijk voor reiki, ayurvedische massage en bloesemremedies, begint een nieuw seizoen met maandelijkse open avonden. Ze zijn bedoeld om kennis te maken met Reiki of om, nadat men een Reikicursus heeft gevolgd, reiki met anderen te kunnen delen. De bijeenkomst wordt geopend met een gesprek over een thema en een meditatie. Daarna ontvangt iedere aanwezige een korte reikibehandeling. Data: maandag 11 en donderdag 14 september, 20.00 uur. Deelname kost vijf euro. Info: Ineke Delfgaauw en Walter Zijerveld, tel. 010-5117137 of via: delevensstroom99@gmail.com.

Bingo in Wel-kom!

Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 15 september is er een gezellige bingomiddag van Welzijn Lansingerland in Wel-Kom!, ds. van Koetsveldstraat 3. Tijd: 14.00-16.00 uur. Deelname kost € 3,50. U dient zich vooraf op te geven bij Wel-Kom!. Wie nog vragen heeft, kan contact opnemen met Welzijn Lansingerland op werkdagen van 9.00-16.30 uur, tel. 010-5225545 of via info@swsl.nl.
Info: www.welzijnlansingerland.nl.

ACR Rommelmarkt

Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 15 september (19.00-23.00 uur) en op zaterdag 16 september (10.00-17.00 uur) is er in en om zalencentrum Rehoboth een grote rommelmarkt. In verband met de voorbereidingen is het op 14 september niet mogelijk spullen op te halen of te brengen.

Workshops bloemschikken

Berkel en Rodenrijs – Groei & Bloei organiseert dit najaar elke maand een gezellige workshop bloemschikken voor € 28. Wil je meer dan één keer dat kan ook. Elke maand is er een workshop in gebouw Willem Huygensz., Noordeindseweg 104. Data: woensdag 27 september, 25 oktober, 22 november en 13 december. Inlichtingen: tel. 010-5112182 of mail even naar info@lansingerland.groei.nl.

Masterclass Storytelling & Imago

Berkel en Rodenrijs – Larinda Bok en Hans van Woerkom organiseren de masterclass Storytelling & Imago. Tijdens vier avonden word jij je bewust van jouw imago en leer je hoe je jouw imago goed in kunt zetten om je persoonlijke presentatie te versterken. Je leert bij jouw persoonlijkheid passende en comfortabele outfits samen te stellen. Bovendien ga je je vertelvaardigheden verbeteren. Data: 28 september, 12 oktober, 26 oktober, 16 november. Plaats: Bibliotheek van Berkel. Info: 06-14354580. Totale kosten: € 130,-.

Kringloopwinkel

Berkel en Rodenrijs – In de Nieuwstraat 9a is een Kringloopwinkel gevestigd, waarvan de opbrengst onder meer bestemd is voor onderzoekskosten naar de ziekte Porfyrie en voor KiKa. Verkoop van nog bruikbare tweedehands spullen (kleding, boeken, huishoudelijke artikelen). Er kunnen ook spullen worden gebracht of thuis worden opgehaald, tel. 06-44620997 of 06-44045745. Geopend op maandag 13.00-17.00 uur en dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur.

Check Also

PRIKBORD BERGSCHENHOEK

Inloopbridge Bergschenhoek – Iedere donderdagmiddag, weer of geen weer, vakantietijd of geen vakantietijd is er …