zondag 22 juli 2018 | week 29
Home » Nieuws » Varinova geeft kleur aan Berkel Centrum

Varinova geeft kleur aan Berkel Centrum

Varinova geeft kleur aan Berkel Centrum

Berkel en Rodenrijs – Met een wagen vol minicyclamen in verschillende kleuren kwam Bart Kuijer van kwekerij/ veredelaar Varinova samen met enkele collega’s vorige week naar het centrum van Berkel en Rodenrijs. Hij ging er de bakken en boarders mee voorzien en nog terwijl ze bezig waren kwamen er al veel leuke reacties van passerende klanten en van winkeliers.

Trees Borkus-Henskens

Een vreemde tijd om tuinplanten te poten? Bart weet wel beter. “Samen met collega Schoneveld is een campagne opgezet ‘Kleur je tuin’ waarin wij een minicyclaam presenteren die niet in de vensterbank thuishoort, maar in de tuin. En dan met name in herfst en winterperiode, want ze bloeien ook in najaar en winter. Ze trotseren kou en regen. Op de facebookpagina cyclamen kleuren staat volop inspiratie voor de consument.”
De minicyclamen Melody Outdoor zijn eigen veredeling en eigen teelt van Varinova. Het bedrijf dat in Berkel en Rodenrijs van start ging en in 2012 naar een nieuwe locatie in Bleiswijk verhuisde. Alle activiteiten op het gebied van veredeling, productie en marketing vinden vanaf de nieuwe locatie plaats. “Ter promotie van dit fraaie plantje hebben we er rond de 2000 aangeboden aan het centrum, maar we poten ze allemaal zelf, want het moet vakkundig gebeuren. De ondernemers zorgen voor de potten waar ze de plantjes in willen zetten, wij poten ze in de goede aarde en de verdere verzorging nemen ze zelf voor hun rekening.”Gezien de leuke reacties die de medewerkers van Varinova
onderweg kregen denkt Bart dat hij nog wel eens gebeld zal worden de komende weken. “Verschillende mensen vroegen of een dergelijk actie ook bij hen in de straat/buurt gerealiseerd kon worden. Dat kunnen wij uiteraard altijd ondersteunen. Ook voor vragen kan iedereen bij ons terecht.”
Het streven is om voor de braderie alle potten en borders van de minicyclamen te hebben voorzien. Voor passanten die er eveneens enthousiast van worden: ze zijn in de verschillende kleuren te koop bij Kokkeler, Bloemenformule en Steentjes in Berkel Centrum.

Check Also

Tom en Saartje verkozen tot Talenten van het jaar

Lansingerland - Het bleef donderdagavond 5 juli tot het laatste moment spannend wie met de titel Talent van het jaar huiswaarts zou keren. Voor de derde editie van het Talentenbal, op 5 juli georganiseerd door de gemeente, waren elf sport- en vier cultuurtalenten genomineerd. Tom Brugman en Saartje Langstraat trokken aan het langste eind en werden verkozen tot Talenten van het jaar.