maandag 16 juli 2018 | week 29
Home » Commentaar » Weer naar school

Weer naar school

Zaterdag merkte je al in het dorp dat de vakantie bijna voorbij was. Het was er druk en er stonden weer rijen bij de kassa’s van de winkel. Dat geeft altijd een dubbel gevoel. Enerzijds lijkt de zomer helaas voorbij te zijn, anderzijds is het weer heerlijk als het gewone leventje weer begint.
Maandag zijn ook de scholen weer begonnen. Als kind kan ik me herinneren dat ik me op de eerste schooldag verheugde. Al je vriendjes en vriendinnetjes weer zien, lege schriftjes, het was fijn om weer naar school te gaan. Vanochtend reed ik langs een van de scholen in Berkel en Rodenrijs en zag de kinderen in de klassen vol verwachting naar hun nieuwe juf en meester kijken. Is ze streng of hebben we een grappige meester.
Met al die schoolgaande jeugd zien we ook gelijk drukte in het verkeer. Overvolle fietspaden en files bij de scholen. Voorzichtigheid geboden dus. Als volwassen verkeersdeelnemers dragen we een grote verantwoordelijkheid. Wij gaan met auto’s de weg op en zullen extra alert moeten zijn op kinderen die in hun enthousiasme of onoplettendheid zomaar opeens in ons blikveld verschijnen. Wat langzamer rijden luidt het devies.
Straks wordt het weer eerder donker en zien we ook jonge fietsers zonder licht naar de sporttraining rijden. Het is belangrijk dat er thuis nog even naar de fietsverlichting wordt gekeken. Kleine moeite toch?
Hopelijk een fijn en veilig schooljaar voor jong en oud!

Annette Docter

Check Also

Veel van het goede

De opening van een labyrint om tot bezinning te komen, de uitreiking van cheques aan …