dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Nieuws » Jan Everse nieuwe trainer BVCB

Jan Everse nieuwe trainer BVCB

Jan Everse nieuwe trainer BVCB

Bergschenhoek – Het vertrek van trainer Melvin Boel, een maand voordat de voorbereiding op de nieuwe voetbalcompetitie zou beginnen, is door het voetbalbestuur van de Bergschenhoekse sportvereniging opgelost met het aantrekken van Jan Everse als de nieuwe trainer van de zaterdag tweedeklasser. Het bestuur van BVCB is er in geslaagd om alsnog een toptrainer aan te trekken voor het al zo snel beginnend voetbalseizoen.

Rien Kuyvenhoven

“Na het plotselinge tussentijdse vertrek van Melvin Boel was dit een noodzakelijk traject. Intensief ook omdat veel collega-bestuursleden wegens vakantie in het buirtenland zaten”, vertelt BVCB secretaris Theo Keijzer die zich gelukkig prijst met deze invulling van de vacature.
Jan Everse (63) is woonachtig in Bergschenhoek en is voor velen een bekend gezicht, mede doordat hij in het verleden ook op een ander vlak voor de club actief is geweest. Everse is oud-speler van Ajax en Feyenoord en hij heeft ook enkele interlands gespeeld. Tevens is hij door de wol geverfd wat betreft het trainerschap bij diverse Betaald Voetbal Organisaties (BVO).
Tevens heeft hij heeft een rijke trainerscarrière in de Eredivisie, Jupiler Leaque, en bij topamateurs achter de rug. Zijn laatste BVO was FC Dordrecht.
Theo Keijzer: “Jan is een echt ‘voetbaldier’ en wij als club BVCB denken met Jan iemand in huis te halen voor een succesvolle campagne in de competitie in West 2, klasse 2D”. Op de vraag of er veel sollicitanten waren is Keijzer duidelijk. “Zeker tien trainers hebben een reactie gegeven. Maar eigenlijk hebben we met niet één gesproken omdat we ook ons eigen lijstje hadden en daar stond Jan Everse hoog op. Mede ook door contacten uit het verleden.”
Zelf zegt Jan Everse: “Het is voor mij een mooie opdracht om deze talentvolle groep daar te brengen waar het thuishoort en dat is de eerste klasse”.
Zoals bij BVCB gebruikelijk is er een contract voor de duur van één seizoen overeengekomen.

Check Also

Schaatsen

Lansingerland – Zondagochtend 13 januari stond Faye van Duijvendijk aan de start op de Uithof. …

Geef een reactie