dinsdag 19 juni 2018 | week 25
Home » fbpost » Het spatte er weer af met Megafun

Het spatte er weer af met Megafun

De laatste?

Het spatte er weer af met Megafun

Bleiswijk – Met maandag 7 augustus volop waterballet en dinsdag de achtste klim- en klauterattributen organiseerde Pecto’s ook ditmaal twee Megafundagen voor de jeugd van Lansingerland. Hoewel de zon maandag vrolijk scheen en iedereen genoot pakken zich toch donkeren wolken boven de Götzenhainsingel samen, want de Megafundagen zouden wel eens voor de laatste keer georganiseerd zijn.

Trees Borkus-Henskens

“We konden deze dagen nog organiseren mede dankzij een gift van de VSB en een subsidie van de gemeente, maar zoals het er nu naar uit ziet halen we met Pecto’s misschien net het einde van dit jaar. Dan dreigt er een einde te komen aan het jeugdhonk hier in Bleiswijk,” laat Marijke van der Meer moedeloos horen. Buiten genieten de kinderen van de vele grote opblaasattributen, voorzien van zowel water als zeepsop. Glijden over een ingesmeerde baan, naar beneden van een brede glijbaan en in een volgelopen bad terechtkomen; lachen, gieren, brullen; de hele middag! Bovendien verrast op limonade en een ijsje.

Een euro

Vlak voor de zomervakantie ging er een brief richting gemeente met daarin het voorstel het gebouw waar de jeugdsoos al jaren in huist aan hen over te doen voor een euro.”In navolging van ’t Web. Daar strandde een particulier initiatief, maar nu de bibliotheek er heen wil verhuizen kan er ineens wel overeenstemming worden bereikt over het pand. Dat zou voor Pecto’s een goede optie zijn. Als wij het gebouw voor een euro kunnen overnemen – en dan vragen we niet aan de gemeente om er nog eens 80.000 euro extra voor uit te trekken zoals nu bij ’t Web – kunnen we er veel meer mee gaan doen dan nu binnen de mogelijkheden ligt. Nu moeten we voor elk dagdeel dat we open gaan 70 euro huur betalen, maar draaien we bijvoorbeeld een avond van 08.00 tot 01.00 uur, dan schrijft de gemeente ons aan voor twee dagdelen en dus 140 euro! We zouden liever van 06.00 tot 11.00 uur (als één dagdeel) open zijn, maar die begin- en eindtijden kennen ze niet. Zoveel geld levert een avond met kinderen in deze leeftijd nooit op en dus zie ik ‘einde verhaal’ naderen.”

Jonge gemeente

Lansingerland is op de gemeente Urk na de jongste gemeente van Nederland. Dus met de jongste bevolkingsgroep van het hele land. Die spelen nu nog in de speeltuin en gaan naar de basisschool, maar die worden straks ook puber en groeien naar volwassenheid.
“Waar kan die jeugd dan nog naartoe? De gemeente stoot nu zaken af waar ze straks heftig om verlegen zitten. Niet alleen straks, maar ook nu, want waar kan de jeugd van Bleiswijk heen als hier de deuren dicht gaan? Zeg het maar, want die zie ik ook later echt niet meer open gaan. Er is keihard geknokt voor een jongerencentrum en nu de gemeente steeds jonger wordt gaan we de deuren sluiten. We zouden juist steeds meer moeten gaan organiseren en openstellen, maar dan met goede afspraken en geen ‘wurghuur’ voor een ‘huis’ waar de gemeente haar eigen jongeren onderdak biedt en waar vrijwilligers zich al jaren voor inzetten. Want als we nu zeggen ‘kom maar binnen’ zien we meteen een rekening van 70 euro op de mat liggen,” aldus Marijke van der Meer.

Lanparty

Van vrijdag 11 tot en met maandag 14 augustus organiseert Pecto’s nog een keer de bekende Lanparty waar jongeren vanaf 10 jaar en met eigen pc zich voor kunnen opgeven als deelnemer. Dat kan via www.pectos.nl of via facebook. Pecto’s zorgt voor de spellen.

Check Also

Lansingerland verkoopt megakavel

Lansingerland - Op 6 juni tijdens de Provada vakbeurs, hebben wethouder Abee van de gemeente Lansingerland en Ralph Caspanni van Heylen Warehouses, hun handtekeningen gezet onder de verkoopovereenkomst voor een bedrijfskavel van bijna 7 hectare groot in de, ten noorden van Rotterdam gelegen, gemeente Lansingerland.