maandag 16 juli 2018 | week 29
Home » fbpost » Oranje Leeuwinnen vieren EK als Kampioen

Oranje Leeuwinnen vieren EK als Kampioen

Fantastisch; wat een finale!

Oranje Leeuwinnen vieren EK als Kampioen

Berkel en Rodenrijs – Spanning en vreugde vormden de boventoon tijdens en na de finale van het EK voor vrouwen die zondag veel kijkers trok. Niet alleen in het uitverkochte en oranjekleurende stadion in Enschede, maar ook in het hele land voor de tv kon Nederland getuige zijn van de 4-2 overwinning op Denemarken en het Europees Kampioenschap voor de Oranje Leeuwinnen.

Trees Borkus-Henskens

Met op elke foto een stralend lachend team met daarbij ook de Berkelse Sheila van den Bulk die het voetballen bij CVV Berkel onder de knie kreeg en benaderd werd voor het team van Oranje. Haar trotse ouders Frans en Angelique zaten bij elke wedstrijd op de tribune en genoten van het spel en vertellen wat ze meemaakten.
“In de wedstrijd tegen Denemarken, nadat ze met 1-0 van Noorwegen hadden gewonnen, kon je zien dat de basis goed was en dat het Nederlandse team ervoor wilde en kon knokken. Toen begon het EK ook steeds meer te leven en hoorde je voornamelijk nog positieve commentaren. Daarna was het stadion waar gespeeld werd al ver voor de wedstrijd compleet uitverkocht. Ook de wedstrijd tegen Engeland was mooi en heel erg spannend. Het allermooiste was natuurlijk de finale; die zullen we nooit meer vergeten! Ook de zus met vriend, opa en oma van Sheila zaten op de tribune en genoten mee. Natuurlijk hoopten we dat Sheila nog een paar speelminuten zou krijgen, maar dat gebeurde jammer genoeg niet. Maar daar liet ze zelf niets van merken, want we hebben haar alleen maar lachend gezien, evenals de andere meiden uit het team. Iedereen straalde en dat was ook hun kracht; ze traden naar buiten als één team.”

De meiden

Ook de meiden van CVV Berkel reageerden spontaan op de kampioenen. Fenneke van der Breggen: “Fantastisch wat een finale! De wedstrijd ging goed van start, al vond ik de penalty wel een cadeautje. Gelukkig kwam Nederland snel terug na een mooie actie en voorzet van Shanice van de Sande die Vivianne Miedema netjes afmaakte. Na de 2-1 van Lieke Martens kwam Nederland wat meer onder druk te staan. Na de rust (2-2) kwam Nederland vrij snel weer in het ritme. Sharida Spitse scoorde uit een vrije trap de 3-2. Daarna waren er nog grote kansen voor Miedema en Groenen, maar ook de Denen kregen hun kansen. Het bleef een spannende wedstrijd, waarin Vivianne Miedema na een fantastische solo de bevrijdende goal scoorde. Ik heb genoten van de dames. Jammer dat we Sheila niet in actie gezien hebben. Toch een beetje trots op onze oud speelster, want ze was er bij en dus mag ook zij zich Europees kampioen noemen!”

Het komt goed

“Wat een geweldige prestatie is dit,” voegde Demi de Boe toe. “Het was een echte finale met veel doelpunten en spannende momenten. Toen de Leeuwinnen de 1-1 scoorden, wist ik dat het goed zou komen (al was het de hele eerste helft wel erg spannend). Veel van de meiden, waaronder ook Sheila, stonden met tranen in hun ogen. Ik kreeg er kippenvel van. Ik ben benieuwd wat dit voor het vrouwenvoetbal in Nederland gaat betekenen!”
Carina Gilhuijs wist: “Deze wedstrijd had alles: spanning, strijd, veel doelpunten en uiteindelijk de winst. De eerste helft vond ik de Denen iets gevaarlijker. Het was lekker dat Spitse direct na rust die vrije trap er in schoot, mede dankzij Dekker die het gat in de muur in stand hield. En als Miedema op het laatst die bal er dan nog in schiet, dan weet je dat het niet meer fout kan gaan. Dit team heeft geschiedenis geschreven!”
En de reactie van wedstrijdsecretaris Johan van Aalst: “Een prachtige finale; een spannende wedstrijd met kansen over een weer en ook strijdlust aan beide kanten. Na een paar minuten sloeg de schrik om het hart met de strafschop tegen, maar na de gelijkmaker en de voorsprong groeide het vertrouwen. Een onwijs mooie ontlading na afloop op het veld en de tribune met ook een schitterende huldiging! Wat een prachtig feest met ook weer Sheila in het middelpunt van de feestvreugde. De Oranje Leeuwinnen absoluut de verdiende kampioen en een mooie reclame voor het vrouwenvoetbal.”

Check Also

Lansingerland gaat ‘van gas los’

Lansingerland - Om in 2050 CO² neutraal te zijn, zullen we er met elkaar voor moeten gaan zorgen dat de bestaande 23.000 woningen in Lansingerland van het aardgas los gaan. Dit betekent per jaar gemiddeld 719 woningen. Een flinke opgave, waarmee in Berkel en Rodenrijs een start gemaakt gaat worden.