maandag 16 juli 2018 | week 29
Home » Algemeen » (Voormalig) Berkelse op terroristenlijst

(Voormalig) Berkelse op terroristenlijst

Berkel en Rodenrijs – Vorige week werd in de Staatscourant bekend gemaakt dat er negen namen zijn toegevoegd aan de Nationale sanctielijst terrorisme van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Onder hen een in Berkel en Rodenrijs geboren vrouw van 32 jaar. Wat de negen personen hebben gedaan, wordt niet vermeld.
Op de nationale sanctielijst terrorisme staan personen en organisaties die zijn betrokken bij terroristische activiteiten. Hun tegoeden zijn bevroren. Dit betekent dat zij onder andere niet meer bij hun geld kunnen en geen gebruik meer kunnen maken van hun bankrekeningen en creditcards. Hierdoor is het voor deze mensen lastiger om terreurdaden te plegen of er (financieel) bij betrokken te zijn.
Leefbaar 3B heeft naar aanleiding van deze bekendmaking in de Staatscourant schriftelijke vragen aan het college van b. en w. van Lansingerland gesteld. De partij wil weten of de vrouw nog steeds ingeschreven staat als inwoonster van onze gemeente. Ook wordt het college gevraagd of haar huidige verblijfplaats van bekend is. Verder hoopt Leefbaar 3B van het college duidelijkheid te krijgen of de vrouw deel uitmaakt van een netwerk in en/of buiten Lansingerland en of onze samenleving een veiligheidsrisico heeft gelopen.

Check Also

Crazy Summer Market

Bergschenhoek – Noteer alvast in uw agenda: zaterdag 25 augustus vindt van 11.00 tot 17.00 …