zondag 22 juli 2018 | week 29
Home » fbpost » Vrijwilligers zijn nog hard nodig

Vrijwilligers zijn nog hard nodig

Ride for the Roses (deel 11)

Vrijwilligers zijn nog hard nodig

Lansingerland – De twintigste editie van de Ride for the Roses komt voor de eerste keer naar Lansingerland; als feestelijk hoogtepunt van het 10-jarig bestaan van de gemeente. De Ride for the Roses zal op zondag 3 september verreden worden met als start en finish de Klappolder in Bleiswijk. Voor het zover is zal De Heraut de spots zetten op de mensen die hun medewerking verlenen aan het welslagen van de grote wielerdag waarop 10.000 belangstellenden worden verwacht om de 25, de 50 of de 100 kilometer te gaan fietsen voor het goede doel: KWF Kankerbestrijding.

Trees Borkus-Henskens

Meteen toen bekend werd dat de Ride for The Roses ditmaal in Lansingerland van start zou gaan meldden Rita en Gerard Gielisse zich als vrijwilligers aan om die dag de handen uit de mouwen te steken. “Zo dicht bij huis en zo uniek,” weet het echtpaar uit Moerkapelle inmiddels uit ervaring, want ook in eerdere jaren waren ze als vrijwilliger (en rijder) van de partij.
Via hun schoonzoon – die al jaren meerijdt in het team van Alfa – maakten Rita en Gerard van nabij kennis met het grote evenement. “Hij fietst elk jaar de 100 kilometer mee en zelf ben ik ook een paar jaar met hem meegereden,” kijkt Gerard terug. “Vanaf de eerste keer waren we bijzonder onder de indruk. Niet alleen van de grootse organisatie en wat er allemaal voor komt kijken, maar tevens van de warmte en het leed van zo’n dag; die gaan hand in hand en verbroederen.”

Geweldig

In 2013 waren ze er als vrijwilligers bij in Ede waar Gerard mee fietste en Rita actief was bij de EHBO. Datzelfde gebeurde in 2014 in Goes en in 2015 in Aalsmeer waar Rita tevens bloemen uitdeelde aan de binnenkomers. “Daar merk je met name wat zo’n rit voor velen betekent; de meeste deelnemers hebben iemand ‘op hun bagagedrager’ meerijden die te maken kreeg of nog heeft met kanker en waar ze voor fietsten. Dus vaak een binnenkomst vol emotie, want in gedachte weet je voor wie je fietst.”
Het jaar 2016 sloeg het paar een jaartje over. “Toen werd er gestart in Twente. Maar we hielden wel de site in de gaten en toen we zagen dat 2017 de start hier bij de buren in Lansingerland was hebben we ons meteen aangemeld.” Ze waren tevens present tijdens de informatieavond voor vrijwilligers, maar waren verbaasd dat de opkomst daar niet bijster groot was. “Dus we roepen graag iedereen op: wil je iets geweldigs meemaken en daar een steentje aan bijdragen om er een mooie dag van te maken, meld je dan aan als vrijwilliger. Die blijven altijd welkom en zijn heel hard nodig op tal van plekken binnen de organisatie. Het wordt die dag tevens een ervaring die je nooit meer vergeet!”
Rita staat 3 september weer bij de uitreiking van de bloemen, maar ’s ochtends assisteert zij bij de receptie en ook zal ze waar nodig hand- en spandiensten verrichten. Gerard fungeert als verkeersregelaar: “Dan zie je zo’n dag ook eens van de andere kant.” En volgend jaar? “Deze dag blijft trekken, dus we houden de site goed in de gaten!”
De Ride for the Roses is niet de enige organisatie waarvoor Rita en Gerard zich als vrijwilliger inzetten. “We besteden een belangrijk deel van onze tijd aan vrijwilligerswerk. Zaterdag 2 september zijn we als vrijwilliger actief bij de Havendagen in Rotterdam; dat zijn we al jaren en ook dat is een belevenis op zich!” Ze weten beiden: “Zonder vrijwilligers geen feesten en evenementen, dus als je zelf een goed leven hebt kun je best wat vrije tijd benutten voor een ander.”

Aanmelden

De organisatie is nog dringend op zoek naar vrijwilligers die helpen met onder andere EHBO (EHBO’ers dus)?, het uitdelen van rozen en goodiebags bij de finishlocatie?, de opbouw en afbouw van de start – en finishlocatie?, de beveiliging van het parcours (met oog voor de omgeving, verkeersregelaars, en dergelijke).
Ben je enthousiast om te helpen, vul dan direct het online inschrijfformulier op de website www.ridefortheroses.nl in. Wie vragen heeft, kan een mail sturen naar: info@ridefortheroses.nl.

Check Also

Lucas Vokurka nieuwe gemeentesecretaris Lansingerland

Lucas Vokurka nieuwe gemeentesecretaris Lansingerland Lansingerland – Het college van burgemeester en wethouders van Lansingerland …