vrijdag 15 december 2017 | week 50
Home » Politiek » Nieuws over geluidschermen N209
Lansingerland - Al een aantal jaar werkt de gemeente Lansingerland aan een plan voor geluidschermen langs de N209. De provincie Zuid-Holland heeft kort geleden de ontwerpen beoordeeld. Het ontwerp voor Bergschenhoek is goedgekeurd. Voor Bleiswijk is er nog geen akkoord bereikt.

Nieuws over geluidschermen N209

Nieuws over geluidschermen N209

Lansingerland – Al een aantal jaar werkt de gemeente Lansingerland aan een plan voor geluidschermen langs de N209. De provincie Zuid-Holland heeft kort geleden de ontwerpen beoordeeld. Het ontwerp voor Bergschenhoek is goedgekeurd. Voor Bleiswijk is er nog geen akkoord bereikt.

Het ontwerp van het geluidscherm in Bergschenhoek is goedgekeurd door de provincie Zuid-Holland. Dit betekent dat er voorbereidingen getroffen kunnen worden om te komen tot uitvoering. Een exact tijdsplan voor de bouw is van veel factoren afhankelijk en kan nog niet worden gegeven.

Ontwerp Bleiswijk afgekeurd

Eind 2016 is het ontwerp van het geluidsscherm in Bleiswijk om veiligheidsredenen door de provincie Zuid-Holland afgekeurd. Op het traject bij Bleiswijk, tussen het kruispunt Groendalseweg / Heulslootweg en kruispunt Hoekeindseweg staan verkeersveiligheid, verkeerslawaai en de beperkte ruimte op gespannen voet. Het huidige ontwerp staat volgens de richtlijnen van de provincie te dicht op de weg. Hierdoor is er bij calamiteiten geen uitwijkmogelijkheid en verslechtert het zicht in de bocht richting het kruispunt Groendalseweg / Heulslootweg.
De afkeuring van het ontwerp in Bleiswijk was voor de gemeente een onverwachte uitkomst. Dit te meer omdat medewerkers van de provincie actief hebben meegewerkt in het voorbereidingstraject.
Om toch een geluidscherm op het traject in Bleiswijk te kunnen plaatsen blijft men zoeken naar alternatieve oplossingen. Zo heeft de provincie een te onderzoeken variant aangedragen en heeft de gemeente haar ideeën over een invulling voorgelegd aan de provincie. Deze ideeën worden binnenkort met de provincie besproken.

Check Also

’t Web opent met schot in de roos

Bleiswijk - Het was voor iedereen spannend; de eerste avond voor Theater ’t Web. Maar van die spanning was al snel niets meer te merken tijdens het optreden van LOS Muziektheater dat de primeur kreeg in het voor Lansingerland splinternieuwe theater aan de Nachtegaallaan in Bleiswijk. Het werd een topavond met alle stoelen bezet en een enthousiast publiek!