woensdag 18 oktober 2017 | week 42
Home » Algemeen » Word buddy van asielgerechtigden

Word buddy van asielgerechtigden

Lansingerland helpt de asielgerechtigden in de gemeente graag op weg om hun draai te vinden in hun nieuwe woonomgeving. Het is daarom belangrijk dat zij kennismaken met hun wijk en buurtbewoners. Buddy’s zijn daarbij van grote waarde. Deze vrijwilligers maken de asielgerechtigden wegwijs door samen sociale activiteiten te ondernemen. Van boodschappen doen en leren reizen met het openbaar vervoer tot hulp met de Nederlandse taal en de weg vinden naar een sportvereniging.

MEE is de organisatie die in Lansingerland het buddyproject uitvoert. Voor de asielgerechtigden in Lansingerland is MEE op zoek naar nieuwe buddy’s. Wilt u meehelpen? Neemt u dan contact met Helen-José Meijer of Chantal Botter van MEE via telefoonnummer 010 – 2821111. U kunt ook een email sturen naar helen-jose.meijer@meerotterdam.nl of chantal.botter@meerotterdam.nl.

Check Also

Prinses Máximaschool had de meeste lopers tijdens de Kidsrun

Berkel en Rodenrijs - Ongeveer vijf weken geleden was er tijdens de Oostland Halve Marathon ook voor scholen gelegenheid deel te nemen aan de Kids Run, met als sponsor de ABN AMRO Berkel en Rodenrijs. De Prinses Máximaschool leverde de meeste hardlopers: 17 in totaal. Daarvoor kregen zij maandagochtend 9 oktober uit handen van ABN AMRO directeur Geert-Jan Kleijweg een beker uitgereikt.