dinsdag 17 juli 2018 | week 29
Home » Algemeen » Word buddy van asielgerechtigden

Word buddy van asielgerechtigden

Lansingerland helpt de asielgerechtigden in de gemeente graag op weg om hun draai te vinden in hun nieuwe woonomgeving. Het is daarom belangrijk dat zij kennismaken met hun wijk en buurtbewoners. Buddy’s zijn daarbij van grote waarde. Deze vrijwilligers maken de asielgerechtigden wegwijs door samen sociale activiteiten te ondernemen. Van boodschappen doen en leren reizen met het openbaar vervoer tot hulp met de Nederlandse taal en de weg vinden naar een sportvereniging.

MEE is de organisatie die in Lansingerland het buddyproject uitvoert. Voor de asielgerechtigden in Lansingerland is MEE op zoek naar nieuwe buddy’s. Wilt u meehelpen? Neemt u dan contact met Helen-José Meijer of Chantal Botter van MEE via telefoonnummer 010 – 2821111. U kunt ook een email sturen naar helen-jose.meijer@meerotterdam.nl of chantal.botter@meerotterdam.nl.

Check Also

Lansingerland barst van het talent

Lansingerland - Tijdens het Talentenbal op 5 juli stond een groot aantal jonge talenten uit Lansingerland centraal. Er blijkt veel talent in onze gemeente te zijn, zowel op sport - als op cultureel gebied. Tom Brugman en Saartje Langstraat gingen met de hoofdprijs naar huis, maar de andere genomineerde talenten zijn beslist het vermelden waard.