dinsdag 17 juli 2018 | week 29
Home » Algemeen » Strand6Daagse met een enkele blaar en veel gastvrijheid
Jules en Chris Greeve.

Strand6Daagse met een enkele blaar en veel gastvrijheid

Strand6Daagse met een enkele blaar en veel gastvrijheid

Berkel en Rodenrijs – In juli werd de Strand6Daagse gehouden: een wandeltocht over het strand van Hoek van Holland naar Den Helder. Chris Greeve, zijn zoon Jules, René van Elderen en Peet Roobol trokken de stoute schoenen aan en begonnen op maandag 24 juli aan de wandeling.

Het viertal kent elkaar van CVV Berkel. Chris had aangegeven voor zijn vijftigste nog een keer mee te willen doen aan de Strand6Daagse. Dan moest dat wel dit jaar gebeuren. Aangezien hij de tocht niet alleen wilde lopen, zegden zijn zoon, René en Peet hem na lang nadenken toe hem te vergezellen.
Op maandag 24 juli begon de Strand6Daagse op de Badweg in Hoek van Holland. Die dag kregen de lopers een goede regenbui over zich heen toen ze door de haven van Scheveningen liepen. Het eindpunt van de eerste dag was in Duinrell (na 33 km). De tweede dag begon gelukkig droog (na een natte en rumoerige nacht) en bracht de lopers na 18 kilometer bij VV Noordwijk waar ze gebruik mochten maken van de kantine, kleedkamers en voetbalvelden om de avond en nacht door te brengen. De plaatselijke voetbalvereniging zorgde voor een gezellige avond met een DJ en hapjes en drankjes.
Dit gebeurde daarna bij elke vereniging die volgde. Etappe 3 eindigde bij voetbalvereniging SVIJ in IJmuiden (na 31 km), dag 4 bij vv Egmondia in Egmond aan Zee (na 24 km) en het eindpunt van dag 5 was bij de plaatselijke voetbalvereniging in Callantsoog (na 27 km). De laatste etappe eindigde in Den Helder waar de wandelaars na 14 kilometer als helden werden onthaald.
Officieel is de route over het strand 117 km, maar doordat ze het strand af moesten om bij de kampeerlocaties te komen is er in totaal 147 km gewandeld. De organisatie zorgde er elke dag voor, dat de bagage naar de volgende locatie werd vervoerd en dat er zowel ontbijt, lunch als avondeten beschikbaar was.
Op een paar kleine blaren en één grote blaar na is de Strand6Daagse goed verlopen voor het viertal uit Lansingerland. “We gaan nu in training om volgend jaar de 60ste editie te kunnen lopen”, aldus René van Elderen die namens zijn wandelvrienden spreekt. We komen hier volgend jaar op terug!

Check Also

Gespot!

Gespot! Bleiswijk – Deze foto werd ’s nachts op de Rottedijk te Bleiswijk gemaakt door …