maandag 16 juli 2018 | week 29
Home » Sport » Nieuwkomer Arjan weet wat vissen is

Nieuwkomer Arjan weet wat vissen is

Nieuwkomer Arjan weet wat vissen is

Lansingerland – Tien weken lang werd er op de woensdagavond op diverse plekken in Lansingerland gevist in de Zomeravondcompetitie, jaarlijks georganiseerd door De Bleiberg. Alle vangsten worden wekelijks gewogen en dat levert per week een eerste, een tweede en een derde plek op. Aan het eind van de competitie bleek Arjan Oosthoek de meeste vis te hebben gevangen.

Trees Borkus-Henskens

Woensdag 26 juli werd er gevist aan de Waterlinie in Berkel en Rodenrijs. Op een regenbuitje na was het prima weer en bovendien mooi viswater. Er kon die avond door alle deelnemers vis aan de haal worden geslagen, maar Hans Speulman bleek met 3.500 gram de beste, gevolgd door Bas Woutersen (2.710 gr) en als derde Jan van der Burg (1.130 gr). Totaal vingen de deelnemers 12.530 gram vis. Opvallend was de variatie in vis die in het water van de Waterlinie zwemt. Trots waren enkele deelnemers die een fraaie baars op de kant haalden.
Het was de laatste van de tien avonden in de Zomeravondcompetitie en tot die dag konden er nog meerder deelnemers een gooi doen naar de eerste plaats. Het bleef tot het laatste moment spannend wie er met de beker van 2017 vandoor zou gaan. Na alle uitslagen genoteerd te hebben kon de beker worden uitgereikt aan Arjan Oosthoek. Hans Speulman volgde op een tweede plaats en Rob van Dijk op een derde.

Jeugd

Dit jaar meldden zich enkele jeugdige(r) vissers om mee te gaan doen en niet zonder succes; Arjan Oosthoek wist onbedreigd kampioen te worden. “Dit geeft weer meer competitie/strijd en dat juichen we toe,” aldus de organisatie. “We beschikken binnen onze gemeente over prima viswater; bijvoorbeeld aan de Anthony Lionweg, Kromme Tocht, Waterlinie en Prisma in Zoetermeer. Door de nieuwbouw ontstaat er ook steeds meer viswater, zoals bijvoorbeeld rond de drie eilanden waar momenteel op wordt gebouwd. Het mooiste water is in het Hoge Bergse Bos (bij de skiberg); dit heeft een prima, veelzijdig visbestand. Dat geldt trouwens ook voor de Rotte; hier is ook veel voorn en winde gevangen. Wij mogen ons verheugen in prima visomstandigheden met mooi viswater en prachtige natuur er omheen. Dit moet een uitnodiging zijn voor velen om ook te gaan vissen, want ook als je niets vangt is het heerlijk toeven aan ’t water.”

Check Also

Uitslagen PV de Vrijheid

Bergschenhoek – Zaterdag 7 juli waren er twee wedvluchten. Vlucht Argenton werd gelost om 06.45 …