maandag 16 juli 2018 | week 29
Home » Sport » Sportief Oldtimer Tennistoernooi bij LTV Bleiswijk

Sportief Oldtimer Tennistoernooi bij LTV Bleiswijk

Sportief Oldtimer Tennistoernooi bij LTV Bleiswijk

Bleiswijk – Het is al vele jaren een goede gewoonte dat eens in het jaar een Oldtimer Tennistoernooi wordt georganiseerd bij een van de verenigingen binnen Lansingerland. Na vorig jaar het 25-jarig jubileum van dit toernooi feestelijk gevierd te hebben op de banen van LTC Triomf in Bergschenhoek was ditmaal LTV Bleiswijk aan de beurt.

Trees Borkus-Henskens

De wedstrijden gingen dinsdag 25 juli op het Bleiswijkse tennispark aan de Götzenhainsingel van start met rond de 150 deelnemers. Voor het merendeel lid (of introducé van een der leden) van de deelnemende drie tennisverenigingen. Voor de heren was de leeftijd gesteld op minimaal 55 jaar en voor de dames 50 jaar. Met op de banen veel bekende gezichten die al heel wat jaren deelnemen, maar ook ditmaal weer nieuwe inschrijvers die kwamen meegenieten van zowel een gezellig als een goed georganiseerd en sportief toernooi.
Zowel dinsdag als woensdag en donderdag werd fanatiek en met veel inzet gespeeld. De weergoden waren de organisatie en deelnemers gunstig gestemd. Even leek er nog zorg voor de finaledag, maar op een enkele spetter na bleef ook die zonnig.
Rond de klok van zessen vond donderdag de prijsuitreiking plaats. Alle deelnemers waren onderverdeeld in poules; 25 in totaal. De beste spelers uit elke poule ontvingen een kleurrijke doos die gevuld bleek met ‘Bleiswijks Roem’; allemaal kersverse Bleiswijkse producten die beschikbaar werden gesteld door de bedrijven. Bovendien ontving elke deelnemer bij het naar huis gaan nog een leuke plant.

Aan tafel

Het sportieve toernooi werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd waarbij ook enkele partners van de spelers aanschoven. Voor het echter zover was vroeg de organisatie eerst aandacht voor het overdragen van een knapzak. Die wordt jaarlijks door de voorzitter van de commissie uitgereikt aan een deelnemer van de vereniging die het volgende jaar aan de beurt is om het Oldtimertoernooi te organiseren. Die eer valt te beurt aan ATV Berkenrode; de Berkelse vereniging krijgt de 27ste editie op haar banen.

Check Also

Uitslagen PV de Vrijheid

Bergschenhoek – Zaterdag 7 juli waren er twee wedvluchten. Vlucht Argenton werd gelost om 06.45 …