maandag 16 juli 2018 | week 29
Home » fbpost » Vrouwen lopen voor Vrouwen

Vrouwen lopen voor Vrouwen

Vrouwen lopen voor Vrouwen

Lansingerland – Een groep vrouwen uit Lansingerland doet mee aan het evenement Vrouwen lopen voor Vrouwen dat op 2 september in Den Haag wordt gehouden. De Lansingerlandse groep bestaat nu nog uit twaalf vrouwen (meisjes), maar daar zouden er best nog een paar bij kunnen.

Trees Borkus-Henskens

“Wij geloven dat elke vrouw waardevol is. Dat elke vrouw recht heeft op de vrijheid om te genieten, te doen en te leven,” vormt de grondgedachte van de inzet van de vrouwen om te gaan bewegen en zich in te zetten voor vrouwen die geen vrijheid hebben. “De vrijheid waar wij van genieten willen we alle vrouwen schenken en daarom worden de wandeltochten georganiseerd; om vanuit ons geloof kwetsbare vrouwen te helpen om een nieuwe start te maken,” aldus het Lansingerlandse team dat onder de naam ‘Bleiswijkse Ladys on the Move’ aan de startstreep zal verschijnen.

Initiatief

Het initiatief voor de loop gaat uit van De Haven en Stichting De Hoop. Met dit jaar negen wandeltochten én een hardloopevent is Vrouwen lopen voor Vrouwen diverser dan ooit. Jaarlijks komen honderden vrouwen tijdens deze sponsortochten in beweging om geld in te zamelen voor hulp aan kwetsbare vrouwen. De eerste tocht begon in Raalte en de initiatieven waaieren inmiddels uit over het hele land. Vrouwen lopen voor Vrouwen biedt wandelingen in de prachtige natuur, die worden afgesloten met een high tea. Ook vertelt een cliënte haar levensverhaal. Op elke locatie is een afwisselende route samengesteld, waarbij deelneemsters kunnen kiezen uit een afstand tussen de tien en twintig kilometer. Het is een gezellige en inspirerende dag uit voor zussen, vriendinnen, moeders en dochters.
De opbrengst van de wandeltochten gaat naar De Hoop, Terwille en Bright Fame. De Hoop vangt verslaafde moeders op mét hun kind. De organisaties Terwille en Bright Fame helpen volwassen vrouwen en slachtoffers van loverboys om uit de prostitutie te stappen. Aanmelden voor een tocht kan individueel of in teamverband via www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl. Ook sponsoren van deelneemsters – als individu of bedrijf – is uiteraard mogelijk.

Alle leeftijden

“We gaan als groep op pad. Voor het goede doel, maar ook voor de gezelligheid,” aldus Nienke Roos (26), Femke Wilbrink (32), Olivia (14) en Melanie Cascino (47), Thirza (13) en Bertine Sonneveld (42), Ariëlle Sonneveld (43), Larinda Bok (57), Gerriëtte Smaal (47) en Annemarie Smaal (44). In de dagen na het maken van de groepsfoto hebben zich ook Nellie Veenman (41) en Corina de Jong (39) bij de groep aangesloten.
“We brengen posters en folders rond in zowel Bleiswijk als Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek, want het zou fijn zijn als uit alle drie de kernen van Lansingerland vrouwen en meisjes zich aanmelden om mee te lopen. We lopen (als training) eens in de week met een groepje en daar kan iedereen zich bij aansluiten.” Wethouder Ankie van Tatenhove zal present zijn bij het vertrek van de groep. Belangstellenden kunnen zich melden voor zowel informatie als deelnemer via Larinda Blok of bij Mariska Koolhaas: 06 -14354580 (werkzaam bij De Haven en medeorganisator van de wandeling).

Check Also

Lansingerland gaat ‘van gas los’

Lansingerland - Om in 2050 CO² neutraal te zijn, zullen we er met elkaar voor moeten gaan zorgen dat de bestaande 23.000 woningen in Lansingerland van het aardgas los gaan. Dit betekent per jaar gemiddeld 719 woningen. Een flinke opgave, waarmee in Berkel en Rodenrijs een start gemaakt gaat worden.