woensdag 13 december 2017 | week 50
Home » Politieberichten » Controle diefstal inloggegevens

Controle diefstal inloggegevens

Controle diefstal inloggegevens

Lansingerland – De politie neemt regelmatig gegevens in beslag die zijn verzameld door een crimineel netwerk van softwarerobots dat inbreekt in computers. Tussen de illegaal verkregen gegevens kunnen ook uw e-mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoorden zitten. Het feit dat een netwerk is opgerold betekent niet dat deze gegevens nu veilig zijn. Het is mogelijk dat ze zijn doorverkocht aan andere (criminele) partijen.
Via een checkfunctie op de website www.politie.nl kunt u zelf controleren of uw e-mailadres voorkomt in de gegevens die de politie in beslag heeft genomen.
Als uw e-mailadres inderdaad voorkomt in de in beslag genomen inloggegevens, ontvangt u doorgaans binnen enkele minuten een e-mail van de politie. Zo weet u dat een door u gebruikte computer dus mogelijk geïnfecteerd is (geweest).
Wegens grote belangstelling is de wachttijd op de e-mail die u dan ontvangt langer dan normaal. Zodra de wachttijd weer enkele minuten is, leest u dat op deze pagina. Komt uw adres niet voor in de in beslag genomen inloggegevens, dan krijgt u geen e-mail van de politie.

Check Also

Hennepkwekerij aangetroffen

Bleiswijk – Dinsdag 21 november heeft de politie in een woonhuis aan de Nachtegaallaan een …