zondag 22 juli 2018 | week 29
Home » fbpost » Regen en wind krijgen organisatoren tennistoernooi niet klein

Regen en wind krijgen organisatoren tennistoernooi niet klein

IJssel Open 2017:

Regen en wind krijgen organisatoren tennistoernooi niet klein

Berkel en Rodenrijs- Het IJssel Open 2017 bij ATV Berkenrode zal de boeken ingaan als een tennistoernooi dat werd geteisterd door buien en wind, maar ook als een toernooi met een zonnige afsluiting en met name een toernooi met veel talent. Niet alleen op, maar ook naast de baan, want er kwam heel wat organisatietalent aan te pas om de wedstrijden door te kunnen laten gaan. Er kon zelfs een beroep worden gedaan op de ‘buren’.

Trees Borkus-Henskens

Er schreven zich in totaal 330 deelnemers in, onderverdeeld in categorie 2 tot en met 9 dames en heren enkel, dubbel en mix. Een flink aantal uit Lansingerland zelf, maar ook een belangrijk deel uit de wijde regio. In het weekend van 22 en 23 juli werden al veel wedstrijden gespeeld. Tot en met woensdag lukte de planning aardig en konden alle wedstrijden worden gespeeld. Daarna moest er flink worden geïmproviseerd en aangepast in verband met de buien. De deelnemers stonden nog tot laat in de avond op de baan.

Uitgeweken

De binnenbanen konden helaas niet worden gebruikt in verband met een fikse aanpak ervan. Groundsman Dennis, terzijde gestaan door zijn beide zonen en andere vrijwillige helpende handen, had er de rest van de week zijn handen vol aan om de buitenbanen te soppen en bespeelbaar te houden. Zondagochtend verhuisde het toernooi naar het Hoekse Triomf waar gebruik gemaakt mocht worden van de banen; die waren sneller bespeelbaar dan die bij Berkenrode. In de middag klaarde het weer op en werd het met tal van finalepartijen op de banen nog een zonnig geheel dat rond de klok van achten werd afgesloten met de prijsuitreiking én een volle tribune. En uiteraard genoot hoofdsponsor Kees mee tijdens de wedstrijden, maar was hij zaterdag actief met het ronddelen van poffertjes en zondag met haring; een traditie die hij graag in ere houdt. Evenals het sponsorschap, want volgend jaar draagt het toernooi weer zijn naam.

De prijzen

Het Berkelse toernooi werd in heren enkel 2 een overwinning voor Yannick Ebbinghaus die in zijn dankwoord een applaus vroeg voor de organisatie. “Het was bizar wat er allemaal gebeurde deze week; klasse! Ik wil hier volgend jaar weer zijn.” Dames enkel 2 kwam op naam van Arianne de Winter die het in de finale opnam tegen Berkenrode speelster Charlotte van Diemen. In de Dames dubbel 2 pakten zij samen de titel. Charlotte en Yannick scoorden tevens de eerste prijs in het gemengd dubbel 2. HE3 werd een Berkenrode onderonsje tussen de broers Enzo en Xavier van der Heijden met de zege voor Enzo. Zo ook DE3 met Berkenrode speelster Dunya Charalampopoulos die won van Raxelle Starreveld.
De laatste partij van zondag was de finale GD3 tussen vier Berkelse toppers: Remmert Koekkoek en Annelien van der Welle-Smal die het opnamen tegen Xavier van der Heijden en Dunya Charalampopoulos en de partij winnend afsloten. De overige Berkenrode finalespelers waren: HE4 Koen van den Broek (2), DE4 Dunya Charalampopoulos (1), HE5 Victor van Rossen (1), DE5 Youandi Varenhout (2), HD5 Robin van der Welle (2), HE6 Tom Hoppenbrouwer (1 Bleiswijk), DE6 Sylvia van den Bulk (2 Triomf), HD6 André Storm en Michel Westphal (2), DD6 Jacqueline Trompetter en Petra van der Veen (1), Mandy de Knegt (2), GD6 Tom Hoppenbrouwer en Jacqueline Trompetter (1), Michel Westphal en Petra van der Veen (2), HE7 Owen Houthuyse (1), Menno Moog (2), DE7 Gretha Brinkhuis (2), HD7 Peter Brinkhuis (2), DD7 Daniëlle Bloemsma en Sabina Breed (1), HE8 Rens van Oers (1), DD8 Lianne van der Hoek (2).

Check Also

Lucas Vokurka nieuwe gemeentesecretaris Lansingerland

Lucas Vokurka nieuwe gemeentesecretaris Lansingerland Lansingerland – Het college van burgemeester en wethouders van Lansingerland …