woensdag 18 juli 2018 | week 29
Home » Lezersschrijven » Egoïstische parkeerhandelingen

Egoïstische parkeerhandelingen

Iedereen heeft uiteraard recht om zijn auto te parkeren in de straat. De meesten staan graag voor hun eigen woonhuis, logisch lijkt mij, maar als dat niet gaat, tja dan zal je ergens anders moeten gaan staan. Geen nood.
Er zijn mensen die een speeltuin voor hun deur hebben en dus geen directe parkeerplek, daar hebben ze destijds, neem ik aan, zelf voor gekozen toen men hun huis kocht.
Dus zo gebeurt het wel eens dat ik, als ik vroeg van mijn werk kom, de auto voor mijn eigen deur kan zetten.
Afgelopen week kon dat niet, omdat de buren van het huis bij de speeltuin, hun auto op dat bewuste plekje had gezet. Ook geen probleem.
Totdat ik zie dat ze in die bewuste ochtend vertrekken maar voordat ze echt weggaan, plaatsen ze een andere auto op de bewuste parkeerplek.
Ik kon het op dat moment niet laten om te gaan vragen waarom ze dat deden (ik was toch op weg naar het werk). En tenslotte stond dat bewuste autootje héél safe aan de zijkant van een huis met een rij parkeervakken geparkeerd.
Reden was: dan kunnen ze beter hun auto uitladen als ze weer terugkomen van vakantie. Nou vraag ik je toch hoe asociaal en egoïstisch kun je zijn. Terwijl de plek waar hun andere auto stond dichterbij hun voordeur is dan de plek waar ze nu expres een plek bezet willen houden.
Toen ik hen dat zei, was de enige reactie van de dame in kwestie; “nu doen wij eens iets en krijgen we er wat van te horen…” Ja, logisch, omdat ik het haar zag doen! Ik ken niet alle auto’s, dus indien anderen dit ook doen, trek die schoen dan maar aan.
Ik had nog de stille hoop dat ze tot redenatie was gekomen, jammer genoeg niet want eenmaal uit mijn werk gekomen had ze haar “egoïstische zet” gewoon laten staan.
Ja mensen, nou vraag ik je, tegenwoordig heeft men 2 à 3 auto’s, het parkeerprobleem wordt en is al enorm. Maar dan expres je auto daar laten staan zodat niemand anders op dat plekje kan gaan staan, de tijd dat jij op vakantie bent, vind ik ronduit misselijk.
Op de parkeerplek waar de auto eerst stond, staat het bij niemand voor de deur, en vrijer van voetballende kinderen. En al wil je je auto makkelijker uitladen, zet het dan lekker even dubbel, daar waar je ook stond toen je ging vertrekken.

Mevr. L. Martens
Bergschenhoek

Check Also

Koffieuurtje bij de buren

Het was vrijdag 22 juni, de dag dat we weer waren uitgenodigd voor het koffieuurtje …