dinsdag 17 juli 2018 | week 29
Home » fbpost » Oranje Leeuwinnen door naar kwartfinale

Oranje Leeuwinnen door naar kwartfinale

Oranje Leeuwinnen door naar kwartfinale

Berkel en Rodenrijs – Nederland is terecht de winnaar van de groep geworden nu het ook de Belgen heeft verslagen en zo ongeslagen de kwartfinale heeft bereikt. Eerder wonnen de Hollandse Leeuwinnen met 1-0 van zowel Noorwegen als Denemarken.

Johan van Aalst, wedstrijdsecretaris vrouwenvoetbal bij CVV Berkel, geeft graag zijn commentaar op de wedstrijd.
“De wedstrijd van maandagavond kende een onrustige openingsfase met een feller België dat moest winnen om verder te komen. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen de Oranje Leeuwinnen beter in het spel; niet altijd met goed voetbal, maar wel vol overgave en lekker fel aangespoord door alle toeschouwers. De strafschop die werd toegekend was zeer terecht en werd uitermate beheerst binnengeschoten door Spitse. “

Kansen

Spannend was het zeker met kansen over en weer, maar de voorsprong hield men tot de rust.
“In de 2e helft leek er geen vuiltje aan de lucht, alleen was het wel wachten op de bevrijdende 2-0. Iets dat niet meeviel, want de Belgen kwamen in de beginfase van de 2e helft prima uit de startblokken. De 2-0 viel niet. Sterker nog; uit het niets kwamen de Belgen op gelijke hoogte. Niets aan de hand, maar je wilt graag alle wedstrijden winnen en het was Martens die een kwartier voor tijd de voorsprong noteerde en deze gaven de Oranje Leeuwinnen niet meer uit handen ondanks een waar slotoffensief van de Belgen.”
Niet altijd even sprankelend, aldus Van Aalst. “Maar wel alles geven en er vol voor gaan van het eerste tot het laatste fluitsignaal; dat is wat we zagen. Een zeer verdiende overwinning dus!”

Vakantie

Voor Carina Gilhuys – die in dezelfde periode als Sheila van den Bulk (nummer 19 in het Nederlandse team) bij CVV Berkel speelde – was het maandag voor het eerst dat ze naar een wedstrijd keek in verband met haar vakantie. “Grappig; als je Sheila dan op beeld ziet voel je echt iets van trots. De Belgen begonnen fel, Nederland speelde slordig, maar goed; er komt natuurlijk ook veel spanning bij kijken. Ik vond Willaert van België ook echt goed spelen. Na de 0-1 werd er wat meer gevoetbald. De actie vooraf van Jackie Groenen, volgend met een goeie pas op Lieke Martens, die daar de 1-2 uit scoorde, ja dat was wel genieten! En nu op naar de kwart finale, of Duitsland, of Zweden. Misschien komt Sheila dan in actie!”
Oranje speelt zaterdagavond de kwartfinale in Doetinchem; aanvang van de wedstrijd is 20.45 uur.

Check Also

Winst en verlies Orioles

Bergschenhoek – Tegen Red Lions uit Rijswijk deelde The Orioles de punten: eenmaal verlies en …