woensdag 18 juli 2018 | week 29
Home » Advertorial » Sport en gezelligheid gaan hand in hand bij Attractiecentrum Zoetermeer

Sport en gezelligheid gaan hand in hand bij Attractiecentrum Zoetermeer

Sport en gezelligheid gaan hand in hand bij Attractiecentrum Zoetermeer

Zoetermeer/Lansingerland – Sinds Van der Kooy Vastgoedgroep enkele maanden geleden de nieuwe eigenaar is geworden van het Attractiecentrum Zoetermeer aan de Wattstraat 20-22 gebeurt er van alles in het grote pand. Niet alleen de horeca, maar ook de rest van het centrum ondergaat een metamorfose om het tot een eigentijds geheel te maken.

Trees Borkus-Henskens

Attractiecentrum Zoetermeer is gespecialiseerd in het verzorgen van bedrijfsuitjes, kinderfeestjes, vrijgezellenfeesten, familie-uitjes en school- en verenigingsuitjes. Men kan kiezen uit de volgende activiteiten; karten, lasergamen, mission possible, gladiator fight, sumoworstelen, bungee soccer, lasersquash, bungee run, en quizmaster.
De horeca heeft nieuw elan gekregen met een andere aankleding en binnenkort kan er in de nieuwe sportsbar op een groot scherm genoten worden van allerlei sporten die worden uitgezonden. Ook de lasergames worden allemaal kritisch onder handen genomen en vernieuwd. De lasersquash is inmiddels klaar voor gebruik en er komen nog enkele Arcade kasten bij.

Karten

Elke zondag tussen 08.00 en 14.00 uur worden kartlessen verzorgd voor jeugd in de leeftijd tussen de 7 en 16 jaar. De kinderen leren het gebruik van de kart, maar ook het rijden, snelheid maken en opvoeren. Veiligheid staat centraal; op een veilige baan waar het goed racen is. Bovendien binnenkort aangesloten bij de KNAF; de organisatie die licenties af kan geven. Elke maand is er op de Zoetermeerse kartbaan een wedstrijd; soms een ouder/kind- of een funrace.

Joep

Joep Breedveld(10) startte met karten toen hij acht was. Na een kinderfeestje op de baan kon de jeugdige Berkelaar bij thuiskomst nergens anders meer over praten. In de zomer mocht hij van zijn ouders eens in de week lessen gaan volgen en soms nog extra rijden op de woensdagmiddag. Hij stak zelfs zijn ouders aan met het ‘kartvirus’ en inmiddels rijdt hij zowel binnen als buiten op de baan en vergezelt zijn vader hem als monteur.
“Je moet het karten eerst binnen gaan doen om het goed te leren. Je krijgt goed les, leert wat je wel en niet moet doen en hoe je het beste, het snelste en het veiligste kunt rijden. Nu gaan we ook op woensdagavond naar de buitenbaan in Eefde waar je de baan kunt huren.” Lachend: “De eerste wedstrijd in de categorie RK1 (4tact) die ik buiten in mijn eigen kart reed was op 21 mei en toen werd ik nog eerste ook!”

Wekelijks

Elke zondagochtend is Joep met zijn ouders op de kartbaan in Zoetermeer te vinden. Daar staat inmiddels een hele rij nieuwe Sodi karts klaar om de baan mee op te gaan. Hij rijdt nu mee in de clubkampioenschappen en wil ook aan KNAF wedstrijden gaan deelnemen. “Volgend jaar moet ik daarvoor een test afleggen, de kart goed onder controle hebben en een medische keuring ondergaan. Ik blijf zowel binnen als buiten trainen, want het gaat goed en is vreselijk leuk. Binnen trainen is voor iedereen laagdrempelig. Iedereen kan hier terecht; er is goede begeleiding vanaf het begin en bovendien wordt goed gelet op zowel veiligheid als regels. Buiten word ik getraind door Bastiaan van Loenen; zelf tweemaal NK in de RK1 en nu rijdend in een andere categorie. Ik heb zijn ‘oude’ kart gekocht. Waar ik het liefste op rijd? Op een nat wegdek; dat vraagt veel concentratie van de rijder en is spannend.” Zijn einddoel ziet de vrolijke Joep ook al voor zich: “Formule 1 rijden!” Iedereen – jong en oud, dames, heren en kinderen – kan komen karten en gamen in Zoetermeer. De openingstijden in de zomervakantie en de reguliere openingstijden zijn te vinden op de website: www.attractiecentrum.nl. Vooraf telefonisch reserveren is raadzaam: 079-34 262 26.

Check Also

Reading for you nu ook voor bedrijven

Berkel en Rodenrijs – Reading for you geeft naast persoonlijke consulten, nu ook zakelijk advies. …