woensdag 18 oktober 2017 | week 42
Home » fbpost » Zeepkistenrace in Annie M.G. Schmidtpark

Zeepkistenrace in Annie M.G. Schmidtpark

Lansingerland – Lansingerland bestaat tien jaar. Om dat te vieren worden er tal van evenementen georganiseerd. Eén daarvan is een zeepkistenrace. Op 26 en 27 augustus vindt de race plaats in het Annie M.G. Schmidtpark. De deelnemers Lucas Greeve (10) uit Bleiswijk en Richard van Bergem (44) uit Bergschenhoek kijken er naar uit. Lucas mag zonder begeleiding deelnemen aan de race, Richard begeleidt zijn zoontjes Niels (8) en Tim (6).

Sjoerd Keizer

De opa van Lucas kwam met het idee om mee te doen. “Daar zei ik ja op, het leek me wel leuk. Mijn opa is er nu hard mee bezig, maar het duurt nog wel even voordat de zeepkist klaar is”, zegt Lucas als hij een foto van de beoogde zeepkist laat zien. “Er komt waarschijnlijk een spoiler op.”

Richard van Bergem kreeg een flyer door de brievenbus van de race. “Mijn zoontjes hadden het op tv al een keer gezien en zeiden dat ze dat wel ‘cool’ vonden. Toen ik de flyer zag, dacht ik: daar moeten we aan meedoen! De voorbereidingen kunnen nu beginnen. Ik heb op marktplaats een skelter gekocht met drie wielen. Daarmee willen we een soort trike maken en gaan we aan de slag met papier-maché en kippengaas.”

Racen

De deelnemers zijn vooral benieuwd hoe het parcours eruit ziet. Van Bergem: “We hebben al naar wat andere races gekeken en daar had je een enorme schans waar je vanaf ging.” De moeder van Lucas schrikt daar eventjes van. Maar Lucas begint te stralen. “Dat vind ik júist leuk”, zegt de jonge Bleiswijker.

Beide deelnemers zijn sowieso fan van racen. Beiden kijken wel eens naar de formule 1 en dan vooral naar Max Verstappen. “Ik zit dan met de jongens klaar om Max te zien stralen”, zegt Van Bergem. Lucas kijkt af en toe. “Als mijn vader het op heeft staan, kijk ik wel eens mee. Maar ik houd bijvoorbeeld ook van karten. Misschien is het wel een idee om in de vakantie met wat vrienden te gaan karten, om te oefenen voor de zeepkistenrace.”

Karwei in Berkel en Rodenrijs en Hubo in Bleiswijk hebben zich aan het evenement verbonden. Materialen zoals wielen, een frame en een stuur zijn daar te verkrijgen. Inschrijven of meer informatie? Neem een kijkje op: http://10jaarlansingerland.nl/zeepkistenrace.

Check Also

Negende Oostlanddag gaat ‘Next Level’

Oostland - Woensdag 11 oktober vond voor de negende keer de Oostlanddag plaats. Een samenwerking tussen de vijf ondernemersverenigen in Oostland, de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp en Rabobank Zuid-Holland Midden. Doel van deze dag was om door samenwerking, kennisdeling en netwerken het bedrijfsleven in Oostland te versterken. Thema: Next Level. In de middag kozen de deelnemers uit vijf bedrijfsbezoeken, daarna was er een netwerkdiner en spreker Jan Rotmans - hoogleraar transitiekunde - sloot de dag af.