woensdag 18 juli 2018 | week 29
Home » Advertorial » Burgemeester traint voor de Ride of the Roses

Burgemeester traint voor de Ride of the Roses

Burgemeester traint voor de Ride of the Roses

Lansingerland – In het eerste weekend van september is in de gemeente de start- en finishplaats van de twintigste editie van de Ride for the Roses, een fietstocht in de strijd tegen kanker. De duizenden deelnemers aan de verschillende fietstochten vertrekken en arriveren op zondag 3 september bij Royal Lemkes op het terrein van Greenparc in Bleiswijk. Een uitgelezen mogelijkheid om een fantastisch bedrag ophalen voor KWF en te fietsen met elkaar.

Peter Tetteroo

Om getraind aan de start te staan voor de 100 kilometer traint burgemeester Pieter van de Stadt de komende tijd op een racefiets die Martin van der Wel beschikbaar stelde. Martin stelde de fiets af op de lengtemaat van de burgemeester en verleden week maakte hij zijn eerste ritje. Het is zijn bedoeling om kilometers te maken, te wennen aan de lichtgewicht fiets, de fietshelm, de klikpedalen – op tijd uitklikken als je stopt anders lig je op het asfalt – en de afstand van 100 kilometer op een hard racezadel. Na de eerste proefmeters reageerde de burgemeester: “Dat fietst heel anders dan de versleten Motobecane waar ik vroeger mee naar school fietste. Daar is het zadel van doorgezakt, zitten de versnellingshandels op de buis van het frame en vergeleken bij deze fiets weegt hij zoveel als een vrachtwagen.”

Willier racefiets

De fiets die Martin uitleende – hij moet wel terug – is een Willier. Wat racefietsen betreft richt Van der Wel zich al jaren op dit Italiaanse merk en binnenkort opent hij een Willier speciaalzaak in Bergschenhoek. Op zo’n fiets is 100 kilometer een eitje.

Check Also

Reading for you nu ook voor bedrijven

Berkel en Rodenrijs – Reading for you geeft naast persoonlijke consulten, nu ook zakelijk advies. …