maandag 16 juli 2018 | week 29
Home » Advertorial » Rob en Paul zetten de schouders onder De Ruiter Tomato Experience

Rob en Paul zetten de schouders onder De Ruiter Tomato Experience

Rob en Paul zetten de schouders onder De Ruiter Tomato Experience

Bleiswijk – Het assortiment van De Ruiter in de belichte teelt is ongekend groot en sluit naadloos aan op de toename van belichte kassen. In ruim 30% van alle kassen in de Benelux branden inmiddels lampen en dat neemt alleen maar toe. Daarom bouwt De Ruiter een nieuw Tomato Experience: een gloednieuwe kas van 8000 vierkante meter, waarvan 3200 vierkante meter belicht wordt. Een demokas waarbij telersexpertise en wetenschap samenkomen.

Trees Borkus-Henskens

Het De Ruiter team was woensdag 5 juli present bij de feestelijke aftrap van de bouw van het nieuwe De Ruiter Tomato Experience dat zal verschijnen aan de Narcissenweg in Bleiswijk. Naast de kassen waar tomaten worden geteeld zal een bezoekerscentrum worden gebouwd met daarin zowel een demoruimte als een ontmoetingsgedeelte; samen een centrum vormend waar professionals elkaar kunnen ontmoeten en van gedachte wisselen over de teelt van de vele soorten tomaten.

Demo

Bruinsma was 13 jaar geleden de eerste die nieuwe tomatenrassen onder een kasdek bij elkaar bracht ter demonstratie aan telers en retailers. Twee jaar later startte De Ruiter Seeds zelf met een demo- en teeltlocatie in ’s-Gravenzande waar zowel planten als ontwikkelingen bekeken en besproken konden worden. “De techniek groeit door en ook in belichting blijven we innoveren. We leren van alle gegevens en willen sneller anticiperen en globaliseren,” aldus Joost van Regteren (Monsanto/De Ruiter). “Mensen willen zien wat er gebeurt; wij laten duurzamere, hoogwaardige producten zien en richten ons op smaak.”

Tomatentelers

Opdrachtgever voor de bouw is teeltbedrijf Brabander & Zantman. Paul Zantman en Rob Brabander telen al jaren tomaten en sloten een overeenkomst met de Ruiter. Na een zoektocht naar een goede locatie vonden zij die in Bleiswijk. Zij nemen als eigenaren alle dagelijkse werkzaamheden in de kassen van Tomato Experience voor hun rekening en Monsanto is de huurder. Het Bleiswijkse Havecon is verantwoordelijk voor de bouw van de kassen. “Er gebeurt weer wat dicht bij huis! Het is voor ons bovendien een mooi object om buitenlandse klanten mee naar toe te nemen,” aldus Henk Verbakel, CEO van Havecon. De start van de teelt staat gepland voor oktober/november en de eerste oogst wordt in december verwacht. Begin volgend jaar zal de opening van het complete complex worden gevierd.

Check Also

Rabobank is gul voor verenigingen en stichtingen

Lansingerland - De Rabobank Zuid-Holland Midden heeft een twaalftal verenigingen en stichtingen uit de regio verrast met een mooie cheque. Dinsdag 26 juni organiseerde de bank een speciaal moment voor de ontvangers van de donatie uit het Rabobank Coöperatiefonds. In totaal werd een bedrag van bijna € 25.000,- toegekend. De feestelijke bijeenkomst vond plaats in het Rabobankkantoor in Delft.