vrijdag 25 mei 2018 | week 21
Home » fbpost » Aan de buis voor EK deelneemster Sheila

Aan de buis voor EK deelneemster Sheila

Aan de buis voor EK deelneemster Sheila

Lansingerland – Voor het eerst in de historie is Nederland gastheer van het EK Voetbal voor Vrouwen, waaraan in totaal zestien landen deelnemen. Het UEFA Women’s EURO 2017 heeft Breda, Tilburg, Rotterdam, Utrecht, Doetinchem, Deventer en Enschede als speelsteden. Zestien teams, waaronder de OranjeLeeuwinnen, komen van 16 juli tot en met 6 augustus in actie.

Trees Borkus-Henskens
De 24 voetbalvrouwen, waaronder de Berkelse Sheila van den Bulk, zijn klaar voor het Europees Kampioenschap. Zondag 16 juli speelt Nederland de eerste wedstrijd in de Galgenwaard tegen Noorwegen. Donderdag 20 juli volgt de tweede wedstrijd tegen Denemarken in het Kasteel te Rotterdam. De derde wedstrijd in de poule volgt op 24 juli tegen België. Die wedstrijd vindt plaats op de velden van het Tilburgse Willem II.

CVV Berkel

Fenneke van der Breggen, Carina Gilhuys en Demi de Boe zullen samen met een groot aantal leden van CVV Berkel aan de buis gekluisterd zitten, want zij kennen Sheila goed en zullen daarom haar verrichtingen en die van het Nederlandse team zeker volgen. “Ik woonde bij haar in de straat en buiten voetballen deden we toen al veel,” herinnert Demi zich. Fenneke en Carina voetbalden regelmatig met haar. “Maar ze speelde meestal bij de jongens.” Momenteel speelt Sheila in Zweden bij Djurgärdens IF en daarvoor in Noorwegen. Voor ze naar het buitenland vertrok voetbalde ze bij ADO Den Haag. In de selectie van de EK heeft Sheila de plek van verdediger.

In opmars

Vrouwenvoetbal is in opmars, zo weten ook de drie CVV leden. “Zeker als er een EK wordt gespeeld. Dan zie je het veel op tv en dat stimuleert meisjes om ook eens op het voetbalveld te gaan kijken.” Fenneke en Carina zijn inmiddels gestopt als actief speelsters, maar doen wel mee in 7 tegen 7. Demi speelt mee in het eerste van CVV.
De poule indeling voor de EK ziet er volgens de meiden nogal zwaar uit. “Nederland is ingedeeld in de poule samen met Noorwegen, Denemarken en België. Een pittige poule, met name tegen Noorwegen. Dat land heeft een sterke ploeg en daar moet Nederland meteen de eerste wedstrijd tegen uitkomen.” Voor Sheila is het de eerste keer dat ze deelneemt aan de EK. “Trainer/coach Sarina Wiegman bepaalt wie er op het veld komen, dus het blijft nog even spannend voor wie ze kiest.” De wedstrijd is rechtstreeks via de NOS te bekijken.

Overige wedstrijden

Kwartfinales zaterdag 29 en zondag 30 juli, halve finales donderdag 3 augustus en de finale op zondag 6 augustus.

Check Also

Feest van de Smaak!

Bleiswijk - Op zaterdag 26 mei organiseert het Smaakteam van de BU Glastuinbouw van Wageningen University & Research, samen met GroentenFruitHuis, Rabobank en de gemeente Lansingerland, het Feest van de Smaak! Op dit feest staan gezonde en lekkere groenten en fruit centraal.