woensdag 23 mei 2018 | week 21
Home » Commentaar » Uitkijken

Uitkijken

De ruim 22 meter hoge uitkijktoren in het Bergse Bos die afgelopen donderdag 6 juli feestelijk geopend werd door diverse abseilende notabelen, is al op allerlei manieren in het nieuws geweest. Radio/Tv Rijnmond, het AD en uiteraard één van onze eigen verslaggevers, iedereen wilde een kijkje nemen. En, eerlijk gezegd, ik was ook nieuwsgierig. Zaterdagavond leek het moment daar om eens een paar trappen te klimmen. Al van verre zag ik de nieuwe publiekstrekker van het Bergse Bos in het zonlicht staan pronken. En het moet gezegd, het uitzicht is fenomenaal. Het bouwwerk is als een soort labyrint ontworpen en al zigzaggend loop je naar de 22,5 meter toe. Van deze hoogte zijn de kronkelende mountainbike paden goed te volgen, het is één bonk groen waar je op kijkt en de rivier de Rotte laat zich van zijn mooiste kant zien. De skyline van Rotterdam biedt met het juiste licht een zeer fotogeniek geheel. Al met al een aanwinst voor Lansingerland. Oké, het zal best een duit hebben gekost, maar kom op: hoe leuk is dit! En sommigen vragen zich misschien af of dit niet een gevaarlijke klim is, maar hallo, één blik op de ervoor gelegen klimberg laat zien dat er gevaarlijkere klimpartijen in de buurt zijn. Deze uitkijktoren is mijn uitstap-tip voor de komende vakantieweken. Doen!

Annelies Moerel

Check Also

Kale man

Ineens stond er van de week een enorme oranje kraan op de stoep. We waren …