woensdag 23 mei 2018 | week 21
Home » fbpost » S.V. DOTO neemt gloednieuwe materialen voor kinderen met een beperking in gebruik

S.V. DOTO neemt gloednieuwe materialen voor kinderen met een beperking in gebruik

S.V. DOTO neemt gloednieuwe materialen voor kinderen met een beperking in gebruik

Lansingerland – S.v. Doto heeft zaterdag nieuwe sport- en spelmaterialen voor kinderen met een beperking officieel in gebruik genomen. In sporthal De Zijde werden de materialen trots gepresenteerd door begeleidsters van s.v. Doto. De organisatie van de Parkzoomloop maakte dit mogelijk door met de loop € 5.000 op te halen voor de kinderen.

Sjoerd Keizer

Elke zaterdag organiseert s.v. Doto een sport- en spelochtend van 10.00 tot 11.00 uur voor kinderen met een beperking. “Het is heel fijn om dit nieuwe materiaal te gaan gebruiken”, vertelt begeleidster Caroline van Winden. “Het materiaal verouderde en het is nu flink opgefleurd. Omdat het materiaal aangepast is voor kinderen met een beperking kost het meer geld en daarom konden we zeker een steuntje in de rug gebruiken. De materialen hebben allemaal mooie kleuren en je ziet nu al dat de kinderen er heel veel plezier van hebben. Ondanks de aanschaf van de materialen zijn we nog niet door het budget heen. We hebben voor gekozen om met een deel van het geld de contributie wat te verlagen. Omdat een beperking vaak al veel geld kost, leek ons dat een mooie gift naar de ouders toe.”

Uitschieter

De organisatoren van de Parkzoomloop Saskia Duk en Egon Coolen haalde het geld op voor s.v. Doto. “Elk jaar willen we een lokaal doel, wat met zorg te maken heeft omdat ik bij het gezondheidscentrum werk en Egon bij Lions Bergschenhoek actief is. Normaal halen we zo’n € 2.000 op met de loop, maar nu hadden we een mooie uitschieter van naar boven. We vinden het mooi om te zien dat ze heel blij zijn met de materialen. Wat mij betreft springt de kleurrijke kruiptunnel er uit, maar van eigenlijk alle materialen zullen ze plezier hebben.” Op 24 september is de volgende Parkzoomloop. “Wij zoeken nog enthousiaste lopers om zoveel mogelijk geld op te halen voor het G-hockey, ons doel voor de komende editie. Dus schrijf je in!,” sluit Duk af.

Check Also

Open Marathon Kampioenschap Libre

Lansingerland – Zaterdag 12 mei om 13.00 uur stonden 36 biljarters van de verenigingen TOGB, …