dinsdag 17 juli 2018 | week 29
Home » Lezersschrijven » Gemeente Lansingerland schittert door afwezigheid

Gemeente Lansingerland schittert door afwezigheid

Zoals iedereen weet komt er binnen nu en een paar jaar de rijksweg A16 door onze gemeente. Voordat het zover is moet deze aangelegd worden met alle gevolgen van dien. Rijkswaterstaat organiseert samen met de gemeente Lansingerland en Rotterdam buurtbijeenkomsten om met een kleine groep bewoners te praten over de stand van zaken en alles rondom de aanleg waarbij de bewoners hun zorgen en wensen kunnen uiten. We zaten afgelopen dinsdag 4 juli met 11 bewoners uit Rodenrijs-West bij de bijeenkomst genaamd ‘Vlinderstrik West’ en wat schetste onze verbazing: de gemeente Lansingerland was niet aanwezig. En dit is niet de eerste keer. In januari waren zij er ook niet bij. Rijkswaterstaat liet weten niet te begrijpen waarom de gemeente niet vertegenwoordigd was en zal navraag doen bij de gemeente. De bijeenkomsten zijn notabene in eigen huis, het gemeentehuis van Lansingerland. We hebben het hier niet zomaar over een pietluttig projectje maar over de aanleg van een Rijksweg. Er zullen vergunningen moeten worden afgegeven, afspraken worden gemaakt met de aannemer over welke tijden er geheid mag worden, welke wegen er gebruikt mogen worden voor werkverkeer en zo meer. Maar de gemeente is er niet om haar eigen bewoners aan te horen en de wensen en zorgen van haar eigen bewoners mee te nemen in dat proces. Wij voelen ons compleet in de steek gelaten. Kennelijk is het onderwerp A16 niet meer belangrijk. Het wordt tijd dat de gemeente Lansingerland zich in het proces rondom de A16 eens achter de oren gaat krabben en dit project serieus gaat nemen. De gemeente was zo verbolgen over het slecht verlopen gebiedstafelproces en de slechte burgerparticipatie, maar waar is de gemeente nu zelf? De belangen van de bewoners moeten ook door de gemeente behartigd worden. Achterover leunen en alles op zijn beloop laten is geen goed idee. En oh ja, verhinderd voor een bijeenkomst, dat kan, maar meld je af en zorg voor vervanging. Is ook wel zo aardig voor de ambtenaar van Rijkswaterstaat die de avond alleen heeft moeten doen. Heel jammer. Weer een gemiste kans van de gemeente Lansingerland. Alsnog hopen wij dat de zorgen en suggesties van burgers worden aangehoord en de belangen worden behartigd door gemeente Lansingerland.

De bewoners uit Rodenrijs-West: Nienke Koops, Alex Gellweiler, Inez Houwen, Gerard Steenwijk, Marcel Scholtes, Jacqueline en Rinus le Kluse, Cees van der Burg, Jannet van Velden en Ilja van der Meer.

Check Also

Geen overlast

En opnieuw schrijven lezers een stukje over de herrie van de HSL… Opnieuw wordt aangegeven …