maandag 16 juli 2018 | week 29
Home » Sport » HVB wint haar eigen EK Clubtribune

HVB wint haar eigen EK Clubtribune

HVB wint haar eigen EK Clubtribune

Bleiswijk – Op zondag 20 augustus mag HVB met 250 leden een dagje naar het EK in Amstelveen. En dat is niet zomaar een dagje, op die dag staat er een eigen tribune klaar voor de HVB-leden. Een prijs die hockeyvereniging Bleiswijk won voor haar maatschappelijke initiatieven.

De Rabobank vroeg aan alle hockeyclubs uit heel Nederland hoe zij de buurt versterken. “Dat HVB als één van de tien winnaars uit de bus komt is natuurlijk een fantastische opsteker en stimulans voor ons,” zegt Wolter Manders, voorzitter van de vereniging. “Het was prachtig om te zien. Op onze ‘dank je wel’ avond voor al onze vrijwilligers reed een knaloranje jeep het terrein op en maakte de prijs luidkeels bekend. Naast een eigen clubtribune mogen ook 14 jeugdleden voorafgaand aan de wedstrijd als escorte het veld op en vertrekken we gezamenlijk met bussen naar Amstelveen voor onder andere de dameswedstrijd België – Nederland.”

“Een mooie beloning voor alle vrijwilligers en onze maatschappelijke koers,” vervolgt Manders. “In de zomer van 2014 zijn we gestart met G-hockey, wat echt een succes is. Snel daarna werd HVB een erkend leerbedrijf voor stagiaires en afgelopen jaar kwam de BSO bij ons en hebben we alcoholpreventie clinics gegeven aan onze B- en C jeugd. Ook zijn andere maatschappelijke verenigingen en stichtingen van harte welkom bij HVB om gebruik te maken van de accommodatie en clubhuis. Als vereniging wordt je juist sterker door meer en meer met anderen op te trekken.”

Dat de HVB-leden erg veel zin hebben in een dagje EK bleek wel uit het gejuich op de vrijwilligersavond. Het is een mooie start van het nieuwe hockeyseizoen. Een seizoen waarin HVB ook sinds lange tijd weer twee dameselftallen mag verwelkomen op haar velden. “De vereniging groeit mooi door,” besluit Manders, “Niet alleen in ledenaantal maar ook maatschappelijk.”

Check Also

Uitslagen PV de Vrijheid

Bergschenhoek – Zaterdag 7 juli waren er twee wedvluchten. Vlucht Argenton werd gelost om 06.45 …