vrijdag 25 mei 2018 | week 21
Home » fbpost » Wethouder Heuvelink trotseert ‘Euromast van Lansingerland’

Wethouder Heuvelink trotseert ‘Euromast van Lansingerland’

Wethouder Heuvelink trotseert ‘Euromast van Lansingerland’

Bergschenhoek – Even is er paniek te zien in de ogen van wethouder Jeroen Heuvelink als hij op ruim 20 meter hoogte over de afscheiding klimt van de nieuwe uitkijktoren in het Hoge Bergse Bos. Hij gaat abseilend naar beneden om zo de toren op 6 juli officieel te openen.

Marcel van der Meulen

Het tuigje gaat aan, de helm op en de wethouder krijgt de laatste instructies. Hij moet vooral goed afhouden en in het geval dat er iets mis gaat, moet hij zich goed vasthouden aan het touw. De waarschuwingen doen hem niet veel goeds en als hij aan het touw hangt vraagt hij zich hardop af waar hij aan begonnen is.

Belangrijke zichtlijnen

Met de uitkijktoren bij Outdoor Valley is de herinrichting van Heuvel B in Recreatiegebied Rottemeren afgerond. Op de heuvel is een mountainbikeparcours en een hoop groen aanwezig. De toren zelf is in totaal 22,5 meter hoog en met de bouw is er rekening gehouden met de belangrijke zichtlijnen van Lansingerland. De wethouder meldt dat bij mooi weer zelfs de zee te zien is. Maar alleen vandaag wordt er abgeseild.
Veel naar beneden kijken doet de wethouder niet tijdens zijn tocht naar de grond. Het is wel te zien dat hij niet compleet nieuw is met het concept abseilen, want hij maakt snel de nodige meters. Ondanks dat hij het zichtbaar spannend vindt, laat hij zich niet kennen. In een rap tempo trotseert de wethouder de toren en met nog geen zweetdruppel op zijn gezicht, raakt hij alweer de grond aan.

“Het was heel spannend en ik ben blij dat ik weer beneden ben”, zegt Heuvelink opgelucht. “Als je van boven naar beneden kijkt, is de toren een stuk hoger.” Heuvelink kijkt nog even naar boven waar hij net van de toren is geklommen en noemt de stalen constructie de ‘Euromast van Lansingerland’.

Eenmalig

Na de wethouder zijn de kinderen aan de beurt die vandaag mogen abseilen. De helmen gaan op, de tuigjes aan en met een stuk minder zenuwen springen de kinderen langs de toren weer naar het grondlevel. Ondanks er vandaag volop wordt abgeseild, is het niet de bedoeling dat dit in de toekomst weer gebeurt. De toren is bedoeld als uitkijktoren en het abseilen is een éénmalige actie voor de opening. Het afronden van de uitkijktoren valt in het 50-jarig bestaan van Recreatieschap Rottemeren en is deel van het feestprogramma. Dit jaar wordt onder andere recreatiegebied Hennipgaarde feestelijk geopend en zal een openluchtbioscoop plaatsvinden op het water. Uiteindelijk is het plan om van de uitkijktoren een kabelbaan te realiseren naar de skiberg. De afstand tussen de twee is al gauw een kilometer. “En als die er is, dan wil ik er graag weer als eerste vanaf”, zegt de wethouder lachend. Kijk voor het gehele programma op heerlijkbuiten.nl.

Check Also

Berkel Centrum start met pilot ophalen gescheiden afval

Berkel en Rodenrijs - Al vanaf 2016 is bestuurslid van de winkeliersvereniging in Berkel Centrum, Frits Heel, in gesprek met de ondernemers met als doel ondergrondse opslag voor de ondernemers te realiseren. De oplossing lijkt nu gevonden te zijn. Samen met Tom Ruijmgaart werd een nieuw concept ontwikkeld: Bakkiebakkie.