maandag 17 december 2018 | week 51
Home » fbpost » De Rotonde volop in ontwikkeling

De Rotonde volop in ontwikkeling

23e Rotorock: …maar houden ze dit vol!:

Succesvol, gezellig, mede dankzij inzet bestuur en vrijwilligers

Berkel en Rodenrijs – Kunnen ze het zo volhouden? Het bestuur van Stichting Muziekpodium Rotonde heeft er ook dit jaar alles aan gedaan om de 23e Rotorock dat zaterdag 7 juli werd gehouden in eigen ‘home’, tot een succes te maken. Mede dankzij het mooie weer kwam het publiek wel luisteren naar de optredende bands, maar met momenteel slechts 15 leden is het moeilijk om overeind te blijven!

John Hofman

Het werd zaterdag een gevarieerd Rotorock dat bij de bezoekers in de smaak viel. Inkoper Jerry van den Heuvel en secretaris Arjan van der Spek bevinden zich in de partytent voor de ingang van Rotonde, terwijl op de achtergrond de muziek van de eerst optredende groep The Tasteless Gentlemen klinkt. Rotonde draait op één sponsor en op entreegelden. Gezien het aantal leden wordt het steeds moeilijker het hoofd boven water te houden. Ze krijgt al sinds vier jaar geen subsidie meer van de gemeente. Jerry: “Hier zou de plaatselijke politiek nog eens goed naar moeten kijken, want jongeren willen toch de mogelijkheid hebben om in eigen gemeente van culturele activiteiten te genieten.” Er hangt een goede sfeer bij Rotonde. Waarom het aantal leden is teruggelopen, is moeilijk te verklaren. “We mogen geen drank schenken aan jongeren onder de 18 jaar en binnen mag niet meer worden gerookt. Daarom doen wij een oproep aan het bedrijfsleven in Lansingerland om te sponsoren. Elk bedrag, hoe klein of groot ook, is van harte welkom!” Rotonde is gevestigd op sportpark Het Hoge Land. Openingstijden zijn op vrijdag- en zaterdagavond van 21.00 tot 01.00 uur.

The Tasteless Gentlemen is een lokale band waarvan enkele leden in Lansingerland wonen. De band speelt aangename muziek en hoofdzakelijk eigen nummers. Origineel zijn de tussen de bandleden aangeklede etalagepoppen (Gentlemen), waardoor op het eerste aanzicht lijkt of er zes muzikanten staan. Dat het geluid vrij hard is, nemen de bezoekers voor lief. “We proberen iedere Rotorock met een lokale band te starten en dat is weer gelukt”, aldus Arjan. Een geslaagde dag, een geslaagd concert en nu op naar meer leden en bezoekers!

=================IN KADER erbij =================

Berkel en Rodenrijs – De Rotonde gaat de komende periode haar visie verbreden
De welbekende Rotonde-avonden zoals het Bierfeest, Roomsoes, Game night en uiteraard Rotorock blijven gekoesterd, maar daarnaast komt er meer ruimte voor een breder publiek en zal de agenda meer gestructureerd worden. Denk hierbij aan onderdak voor culturele activiteiten en/of verenigingen, themafeesten, studentenavonden en 25+ avonden.

De Rotonde zal per heden niet meer standaard iedere vrijdag- en zaterdagavond geopend zijn, maar alleen als er iets geprogrammeerd is! Dit betekent dat de agenda nauwlettend in de gaten gehouden moet worden (facebook). Hierdoor kunnen de vrijwilligers tijd en energie beter verdelen over de open avonden. Met een lidmaatschap wordt Rotonde financieel ondersteund en hebben leden inspraak in de uit te zetten koers tijdens ledenvergaderingen. Geïnteresseerden die het leuk vinden om mee te werken aan de organisatie van feesten of om achter de bar te staan tijdens zo’n feest, kunnen Vriend(in) worden van de Rotonde. Na jaren van achterstallig onderhoud is nu de tijd om Rotonde een opknapbeurt te geven. Handige klussers en creatieve denkers zijn zeer welkom! De organisatie ziet iedereen graag terug als vrijwilliger tijdens de zomer of als bezoeker tijdens het seizoens-openingsfeest op 26 augustus! Niet handig, weinig tijd? Maar wel helpen! Doneer via NL76 INGB 0007 852 23.

Check Also

Humanitas deelt bij 10-jarig bestaan Hartenwensen uit

Bleiswijk - Woensdagavond 28 november werd het 10-jarig bestaan gevierd van Humanitas Lansingerland met bestuur en vrijwilligers in SPEEL!, de bijzonder mooie speelgoedwinkel die is gevestigd in de voormalige bibliotheek aan de Dorpsstraat. Humanitas heeft haar kantoor boven de winkel en mocht voor haar jubileum de winkelruimte beneden gebruiken. Voor een aantal inwoners van Lansingerland werd het wel een heel bijzondere avond: Humanitas deelde vanwege haar jubileum een aantal Hartenwensen uit.

Geef een reactie