zondag 20 mei 2018 | week 20
Home » Algemeen » Zomerfeest doet z’n naam eer aan

Zomerfeest doet z’n naam eer aan

Zomerfeest doet z’n naam eer aan

Lansingerland – De laatste woensdag voor de zomervakantie – woensdag 5 juli – werd voor leerlingen van groep 1/2D van r.k. basisschool Pius X uit Bergschenhoek en hun ouders een zowel zonovergoten als bijzondere en gezellige middag om niet snel te vergeten. Onder een stralende zon genoten kinderen, ouders en grootouders van een onvergetelijke dag in De Tuin van Floddertje midden in het Annie M.G. Schmidtpark.

Trees Borkus-Henskens

Het Zomerfeest 2017 was een particulier initiatief van de deelnemende ouders/verzorgers van groep 1/2D van basisschool, maar gezien het enthousiasme en de goede sfeer ligt het in de bedoeling om voor het Zomerfeest 2018 alle groepen 1, 2 en 3 (kinderen tot 6/7 jaar) van basisschool Pius X uit te nodigen.

Goede reden

Met het zomerfeest wilden enkele initiatiefnemers de kinderen belonen voor hun inzet en prestaties in het achterliggende schooljaar ter bevordering, maar ook het versterken van onderlinge banden tussen kinderen stond hierin centraal. Dat bleek duidelijk toen tijdens de feestelijke dag de kinderen elkaar hielpen om allemaal een smakelijk hapje te krijgen. Onder leiding van enkele leerlingen van het Melanchthon Bergschenhoek werden tevens eigenhandig pizza’s gemaakt en vervolgens gebakken langs open vuur.
Een ander doel was het bevorderen van onderlinge sociale contacten tussen ouders, zodat zij elkaar beter leren kennen en wellicht nu of in de toekomst iets voor elkaar of elkaars kinderen kunnen betekenen. Ook het nog beter bekend maken van de gratis toegankelijke Tuin van Floddertje die wandelend of per fiets goed bereikbaar is voor ouders en kinderen vanuit heel Lansingerland.

Goed voorbereid

In de secure voorbereiding werd niets aan het toeval overgelaten. Er werd melding gemaakt bij de brandweer, de politie, buurttoezicht was present, speeltuin De Kievit gaf advies en ook werd via de gemeente een bijdrage gevraagd uit het Zeilfonds (maar helaas afgewezen). De organisatoren kwamen echter niet vergeefs bij enkele ondernemers aan de deur: met name een aantal Berkelse ondernemers stak de handen uit de mouwen en leverde hun bijdrage bij dit originele initiatief.

Check Also

Natuurmonumenten zoekt collectanten

Lansingerland – Van maandag 11 juni tot en met zaterdag 16 juni gaan duizenden vrijwilligers …