dinsdag 17 juli 2018 | week 29
Home » Advertorial » Sleuteloverdracht voormalige gemeentewerf Bleiswijk

Sleuteloverdracht voormalige gemeentewerf Bleiswijk

Sleuteloverdracht voormalige gemeentewerf Bleiswijk

Bleiswijk – Maandagmiddag 3 juli vond de sleuteloverdracht plaats van de voormalige gemeentewerf in Bleiswijk. Wethouder Albert Abee overhandigde de sleutel aan de nieuwe eigenaren van Polat & Polat en KVDM Bleiswijk

Trees Borkus-Henskens.

Na de fusie van de gemeente Lansingerland in 2007 werd gekozen voor één gezamenlijke werf op Bedrijventerrein Rodenrijs in Berkel en Rodenrijs. Hiermee verloor de gemeentewerf in Bleiswijk haar functie voor de gemeente. In 2014 werd besloten het pand te verkopen.

Gekocht door de buren

Twee potentiële kopers van naastgelegen bedrijfspanden aan de Jan van der Heijdenstraat meldden zich eind vorig jaar bij de gemeente; grond-, weg- en waterbouwbedrijf KVDM Bleiswijk en Polat & Polat Auto’s en onderdelen. Na de nodige aanpassingen aan het pand zoals het loskoppelen van de installaties en het aanpassen van het buitenterrein kon worden overgegaan tot verkoop. Vrijdag 30 juni tekenden beide kopers de koopakte reeds bij de notaris, waarna maandag 3 juli de sleutels werden overhandigd aan de heer Kees van der Meer (KVDM) en de heren Berhan Hizal en Ergun Polat (Polat & Polat).

Verhuizing

Tot voor kort werd het pand – waar de brandweer nog steeds gebruik maakt van de voorkant bij de grote parkeerplaats – nog gebruikt door De Pedaalridders, maar toen bekend werd dat het deel van de voormalige gemeentewerf verkocht ging worden moest die vereniging omzien naar een andere plek. Die werd elders in Bleiswijk gevonden. De beide kopers vertelden dat ze uit hun huidige pand zijn gegroeid en blij waren dat er zo dicht bij hun pand nu een mogelijkheid kwam om uit te breiden. Tussen beide delen van het pand zal nog een hek worden geplaatst op het buitenterrein en beide eigenaren hebben een eigen entree.

Check Also

Bbq op een zomerse zondag bij Muller & Co

Bbq op een zomerse zondag bij Muller & Co Berkel en Rodenrijs – Zondag 8 …