woensdag 21 maart 2018 | week 12
Home » Algemeen » Bevers bezoeken brandweerkazerne Berkel en Rodenrijs

Bevers bezoeken brandweerkazerne Berkel en Rodenrijs

Bevers bezoeken brandweerkazerne Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs – De bevers van scouting Berkel hadden zaterdag 17 juni een bijzondere opkomst. Zij moesten dit keer niet om tien uur verzamelen bij het scoutinggebouw aan de Burg. Hendrixstraat, maar bij de brandweerkazerne.

Brandweermannen Ben en Jan stonden al klaar om de bevers te ontvangen. Zij namen de groep mee voor een rondleiding door de kazerne. De bevers kregen uitleg over de veiligheidsjas van een brandweerman, helm, speciale schoenen, masker en andere spullen. Een heel verschil met het pak van vroeger dat aan de muur hing. Ook werd er gesproken over rook en rookmelders. De bevers kregen een opdracht mee van brandweerman Ben om thuis te controleren of er een rookmelder in huis is. De bevers konden zien waar de brandweermannen en -vrouwen trainen, om fit te blijven en sterke spieren te kweken. Natuurlijk werd de brandweerwagen van binnen en buiten bekeken. De bevers waren onder de indruk van de grote ‘schaar’ waarmee auto’s opengeknipt kunnen worden om mensen te redden uit een brandende auto. Ze mochten voelen hoe zwaar deze schaar is. Als slot van de beveropkomst gingen de bevers met Ben en Jan op de foto voor de brandweerwagen. Met een mooie kleurplaat en brandweer-kwartet gingen ze met vele nieuwe indrukken naar huis.

Check Also

Concert at the Park spettert de tent uit

Lansingerland - Het 40-jarig bestaan van de Lansingerlandse Ronde Tafel 136 zal niet licht worden vergeten. Met een feest dat zijn weerga niet kende en waar duizenden gasten van hebben genoten. Wie geen kaartje kocht voor het zaterdag 17 maart georganiseerde grote feest in de tenten op het evenemententerrein in het Annie M.G. Schmidtpark kon soms gratis meegenieten van de optredens van de artiesten, want die waren in de directe omgeving te horen; iedereen feestte mee!