zondag 23 juli 2017 | week 29
Home » Algemeen » Bevers bezoeken brandweerkazerne Berkel en Rodenrijs

Bevers bezoeken brandweerkazerne Berkel en Rodenrijs

Bevers bezoeken brandweerkazerne Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs – De bevers van scouting Berkel hadden zaterdag 17 juni een bijzondere opkomst. Zij moesten dit keer niet om tien uur verzamelen bij het scoutinggebouw aan de Burg. Hendrixstraat, maar bij de brandweerkazerne.

Brandweermannen Ben en Jan stonden al klaar om de bevers te ontvangen. Zij namen de groep mee voor een rondleiding door de kazerne. De bevers kregen uitleg over de veiligheidsjas van een brandweerman, helm, speciale schoenen, masker en andere spullen. Een heel verschil met het pak van vroeger dat aan de muur hing. Ook werd er gesproken over rook en rookmelders. De bevers kregen een opdracht mee van brandweerman Ben om thuis te controleren of er een rookmelder in huis is. De bevers konden zien waar de brandweermannen en -vrouwen trainen, om fit te blijven en sterke spieren te kweken. Natuurlijk werd de brandweerwagen van binnen en buiten bekeken. De bevers waren onder de indruk van de grote ‘schaar’ waarmee auto’s opengeknipt kunnen worden om mensen te redden uit een brandende auto. Ze mochten voelen hoe zwaar deze schaar is. Als slot van de beveropkomst gingen de bevers met Ben en Jan op de foto voor de brandweerwagen. Met een mooie kleurplaat en brandweer-kwartet gingen ze met vele nieuwe indrukken naar huis.

Check Also

Hoofdtrainer Melvin Boel vervangt BVCB voor Feijenoord


Bergschenhoek - Het bestuur van BVCB deelt mee dat voor het komend seizoen hoofdtrainer Melvin Boel aan de slag gaat als trainer van de zeer belangrijke groep JO-17. Voor Melvin is deze stap naar betaald voetbal organisatie Feyenoord Rotterdam een mooie kans in zijn carrière.