maandag 21 mei 2018 | week 21
Home » Sport » Atleten RW Rottemeren leveren goede prestaties

Atleten RW Rottemeren leveren goede prestaties

Atleten RW Rottemeren leveren goede prestaties

Bergschenhoek – In het stadscentrum van het Duitse Suhl werd op 24 juni het Wereld Kampioenschap Target Sprint gehouden. Onder grote publieke belangstelling behaalde Roy de Jong bij de junioren een nette 18e plaats. Het toernooi kende een sterke bezetting met deelnemers uit negen landen.

Tijdens het Nederlands Kampioenschap Target Sprint in Arnhem (een week later) was het de beurt aan Bob Spek. Met een persoonlijk record van 5’58 was hij duidelijk de snelste. Target Sprint is een spectaculaire sportvorm die internationaal in opkomst is. Bij de Target Sprint lopen deelnemers in totaal drie ronden van 400 meter en moeten zij tussendoor tweemaal een schietbeurt voltooien door vanaf 10 meter vijf treffers te schieten op klapschijven met een doorsnee van 3,5 cm. Atleten moeten daardoor van het ene moment op het andere omschakelen van een flinke fysieke inspanning naar een grote lichaamsbeheersing met bijbehorende concentratie. Naar verwachting zal deze sport in de toekomst ook een Olympische status krijgen.

Check Also

RVVH II-Berkel (VR): 1-1

Berkel en Rodenrijs – In Ridderkerk moesten de vrouwen van CVV Berkel het opnemen tegen …