vrijdag 22 juni 2018 | week 25
Home » Sport » ‘Leuk om als bedrijf te sponsoren en deel te nemen’

‘Leuk om als bedrijf te sponsoren en deel te nemen’

Ride for the Roses (deel 7)

‘Leuk om als bedrijf te sponsoren en deel te nemen’

Lansingerland – De twintigste editie van de Ride for the Roses komt voor de eerste keer naar Lansingerland; als feestelijk hoogtepunt van het 10-jarig bestaan van de gemeente. De Ride for the Roses zal op zondag 3 september verreden worden met als start en finish de Klappolder in Bleiswijk. Voor het zover is zal De Heraut de spots zetten op de mensen die hun medewerking verlenen aan het welslagen van de grote wielerdag waarop 10.000 belangstellenden worden verwacht om de 25, de 50 of de 100 kilometer te gaan fietsen voor het goede doel: KWF Kankerbestrijding.

Trees Borkus-Henskens

Anthura uit Bleiswijk is een van de lokale sponsoren van de Ride for the Roses. Anthura is specialist in orchideeën en anthurium. Ontwikkelingen en trends op het gebied van consumptie, productie, veredeling en techniek worden vertaald naar nieuwe rassen. Innovatie en duurzaamheid staan centraal in werken en denken. Zo worden nieuwe teelttechnieken ontwikkeld om voor én met de teler te komen tot een zo efficiënt mogelijke productie en afzet van orchideeën en anthurium. “We waren er snel uit toen ons gevraagd werd te sponsoren,” aldus directeur Mark van der Knaap, die zich samen met manager productie Patrick Romeijn binnen het bedrijf bezig houdt met het organiseren van de voorbereidingen van 3 september. “We hebben ook een Anthura team dat aan de start gaat verschijnen. Op dit moment bestaat dat uit 32 deelnemers, waarvan er 25 staan ingeschreven voor de afstand van 100km en bovendien rijden er vier vrouwen mee in het team.”

Aanmeldingen

“Het is de eerste keer dat we binnen ons bedrijf een deelnemersteam vormen. Echter niet alleen van medewerkers. Tijdens de onlangs georganiseerde relatiedag hebben we er over verteld en meteen inschrijfformulieren neergelegd. Een aantal relaties schreef zich spontaan in. We weten inmiddels allemaal wat een impact kanker kan hebben, want we worden er allemaal zelf of in de naaste omgeving mee geconfronteerd. Het doel is goed, want er is veel tijd en geld nodig voor onderzoek waar we in geloven.”

Acties

Elke deelnemer van het Anthurateam kan zelf acties bedenken om gelden te verzamelen. “Bijvoorbeeld een barbecue, een borrel of een andere gezellige bijeenkomst waarbij de deelnemers iets in de pot kunnen doen of waar een oproep plaatsvindt voor een donatie. Daar zijn we alvast mee begonnen. Ondertussen wordt er getraind om allemaal goed over de finish te komen. We kijken uit naar de dag, want met collega’s, klanten en relaties pak je samen iets op. Bovendien een dag met een actief organisatiecomité en daar word je nog enthousiaster van.”

Check Also

Stichting Rotterdam Fund Racers haalt recordbedrag op voor Alpe d’HuZes

Lansingerland - Donderdag 7 juni hebben drie teams van Rotterdam Fund Racers - met daarin enkele deelnemers uit Lansingerland - deelgenomen aan Alpe d’HuZes en gezamenlijk het recordbedrag van € 205.194,- bij elkaar gebracht. De negenentwintig teamleden zijn in totaal 98 keer de berg op gefietst en twee keer op gelopen.