dinsdag 17 juli 2018 | week 29
Home » Lezersschrijven » Zomer in de polder 2017.

Zomer in de polder 2017.

De zomer is losgebarsten. Oeps, wat een warm weertje was het de laatste lente weken. Maar heerlijk hoor zoveel warmte. Tijd om lekker buiten eten en een fietstochtje te maken, het kan allemaal. Want onze polder heeft zoveel mogelijkheden gekregen om te kunnen wandelen of fietsen. Ik denk aan het Annie M.G.Schmidt park en aan de Groenzoom met z’n mooie waterpartijen. Het riet staat te wuiven in de wind en een zomerstorm beleefden we ook al. Op een avond, al wandelend en genietend van het heerlijke weer, loop ik langs een sloot waar veel kroos op het water te vinden is. En hoor ik een soort van smakkende geluiden. Wat is hier aan de hand. Ik loop over het gras naar de waterkant. Achter het hoge riet, wat er nog steeds staat, zie ik een zwaan met z’n jonge grut in het water die smikkelen van het groene kroos. Wat een verrassing! Maar ook de boeren zijn weer actief. De koeien lopen allemaal buiten en er is mals gras gemaaid wat in grote plastic balen wordt verpakt. Dan hebben de koeien ook in de winter weer te eten. In de verte zie ik dat er een kas gebouwd wordt. De polder wordt economisch ingericht. Rondom onze woonwijk kunnen we deze maand nog genieten van het snerpen van de gierzwaluwen. Een groep vliegt laag over de huizen heen en er vliegt een enkeling achteraan. Wat een snelheid kunnen ze maken. Maar eind juli gaan ze weer op weg naar Afrika. De merel, blijft in ons land en die kunnen we nog even horen in de avond en in de vroege morgen. Maar helaas, als z’n ruitijd aanbreekt is zijn deuntje voorlopig niet meer te horen. Dan wordt het stil.

Margreet Smit- van der Burg.

Check Also

Geen overlast

En opnieuw schrijven lezers een stukje over de herrie van de HSL… Opnieuw wordt aangegeven …