woensdag 23 mei 2018 | week 21
Home » Algemeen » Gevarieerd Talentenconcert was mooie afsluiting van het zangseizoen

Gevarieerd Talentenconcert was mooie afsluiting van het zangseizoen

Na een heerlijke muzikale avond, nu vakantie vieren voor het HCM:

Gevarieerd Talentenconcert was mooie afsluiting van het zangseizoen

Berkel en Rodenrijs – Na de vele repetitieavonden en concerten het afgelopen seizoen, kunnen de mannen van het Hollands Christelijk Mannenkoor (HCM) van hun welverdiende vakantie gaan genieten. Maandagavond 3 juli werd er een mooie periode afgesloten met het inmiddels traditionele Talentenconcert in gebouw de Ark, de kerkzaal waar het koor wekelijks oefent.

John Hofman

Voorzitter Dick Beerta keek in zijn welkomstwoord terug op een vruchtbaar en nuttig zangseizoen. Het koor timmert behoorlijk aan de weg met vele concerten in en buiten Lansingerland, waarmee ze onze gemeente uiteraard behoorlijk op de kaart zet. Gewoontegetrouw begon het koor deze avond met ‘Dank sei Dir, Herr van G.F. Händel, een prachtige start van een avond vol zang en muziek. Opnieuw had dirigent Arjan Breukhoven een aantal talenten uit Lansingerland weten te strikken om deze avond op te treden om hun muzikale kunnen te laten horen. Er kwam weer van alles voorbij: populair en klassiek wisselden elkaar af en dat maakt een avond als deze zo gevarieerd. Een voor een wisten de optredende talenten het publiek te boeien, zodat de aanwezigen geen spijt kregen van hun komst naar dit concert.

Jonge talenten

Tussen de optredens door zorgde het koor voor prachtige liederen. Het blijft indrukwekkend om ruim honderd mannen meerstemmig te horen zingen. Op zijn bekende humoristische wijze praatte dirigent/organist Arjan Breukhoven het programma aan elkaar. Zoon Matthijs nam achter het kerkorgel plaats en naast zijn begeleiding soleerde hij met het schitterende ‘Le Cygne’ van C. Saint-Saens. Diverse jonge talenten bewezen dat Lansingerland muzikaal is. Met gitaarbegeleiding zongen ze nummers van onder meer Simon & Garfunkel, een zelfgeschreven en gecomponeerd lied of prachtig klassiek pianospel zoals Nocturne #21 in C mineur van Chopin. Vertederend was weer het mooie harpspel van de jongste onder de talenten. Dirigent Breukhoven had nog een verrassing in petto: hij vroeg de mannen in de zaal zich bij het koor te voegen om samen met de koorleden mee te zingen met het ‘You raise me up’ en ‘You’ll never walk alone’ en inderdaad, ze kwamen, zij het wat aarzelend, van hun stoelen af. Zo werd het één grote happening en kon het koor de avond afsluiten met ‘Guten Abend, gut Nacht’. Overigens zijn nieuwe leden bij het koor van harte welkom. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, gaat hier zeker op. Info: hcm.secr@gmail.com. Op 28 augustus start het HCM weer met de repetitieavonden in de Ark. Iedereen is welkom!

Check Also

Jeugdbrandweer weet wat aanpakken is

Berkel en Rodenrijs - De Jeugdbrandweer Lansingerland organiseerde in het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 mei een 24-uurs dienst. Tijdens dit weekend stonden leren, teambuilding, samenwerking en plezier centraal voor de twaalf leden van het jeugdkorps; allemaal tussen de 12 en 18 jaar.