maandag 16 juli 2018 | week 29
Home » Algemeen » Koos en Miep maken de 50 vol

Koos en Miep maken de 50 vol

Koos en Miep maken de 50 vol

Berkel en Rodenrijs – Koos en Miep van der Arend trokken er twee dagen voor uit om met familie, vrienden en bekenden hun gouden huwelijksfeest te vieren. Zaterdag 1 juli nodigden zij hun gasten uit voor een gezellige brunch in het parochiehuis en zondag volgde een eucharistieviering in de r.k. kerk aan de Noordeindseweg, waarna er in parochiehuis Willem Huygensz koffie geschonken werd met een feestelijke lekkernij.

Trees Borkus-Henskens

Parochiehuis Willem Huygensz was ook de plek waar Koos en Miep elkaar jaren geleden wat beter leerden kennen. Koos is een geboren en getogen Berkelaar die regelmatig in het parochiehuis te vinden was. Miep Rutten uit Bleiswijk kwam daar naar dansles en ondanks het feit dat Koos niet zo’n dansliefhebber was werd hij er toch veel gesignaleerd sinds hij wist dat Miep er kwam; hij had een oogje op haar en dat viel goed in de familie van Miep; een boerenzoon! Ze kregen verkering en trouwden in Bleiswijk. De dienst in de r.k. kerk werd geleid door Jan Janssens, een bevriende priester die er speciaal voor uit Frankrijk kwam. Vier jaar woonde het jonge paar in bij de ouders van Koos in Ouders Vlijt aan de Noordeindseweg tot ze naar een eigen huis aan de Westersingel verhuisden.

Boer en tuinder

Koos was aan het werk als boer en tuinder en Miep had de zorg voor de zoon en dochter in hun gezin. Maar de tuin van Koos moest wijken voor de realisatie van een sportpark. Hij ging aan het werk bij Joop van der Burg aan de Munnikenweg die komkommers teelde en verhuisde met hem mee toen hij verder ging in de tomatenteelt aan de Groendalseweg. Miep ontpopte zich als lieve en trouwe oppasmoeder op de Jozefschool en later De Wilgenhoek waar ze jarenlang tussen de middag voor de kinderen zorgde. Ook was zij actief in het kinderkoor. Nu genietend van hun vrije tijd gaat Koos (77) graag en veel kaarten en zit Miep (73) graag achter de computer. Ze waren samen het stralend middelpunt van hun 50-jarig huwelijksfeest.

Check Also

Crazy Summer Market

Bergschenhoek – Noteer alvast in uw agenda: zaterdag 25 augustus vindt van 11.00 tot 17.00 …