maandag 16 juli 2018 | week 29
Home » Algemeen » Wethouder Ankie van Tatenhove bezoekt de vrijwilligersgroep van De Paardestal

Wethouder Ankie van Tatenhove bezoekt de vrijwilligersgroep van De Paardestal

10 jaar Lansingerland

Wethouder Ankie van Tatenhove bezoekt de vrijwilligersgroep van De Paardestal

Lansingerland – In het kader van 10 jaar Lansingerland bezoekt wethouder Ankie van Tatenhove dit jaar 10 maatschappelijke organisaties. Het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland is (mede)organisator van deze bezoeken. De Heraut doet van deze ontmoetingen verslag. Na Hockeyvereniging Bleiswijk, woon- en zorgboerderij Van Oldenbarnevelthoeve, Straattheater Lansingerland en CBS De Regenboog is nu Goede Doelen/Kringloopwinkel De Paardestal aan de beurt waar vrijwilligers zich inzetten.

Trees Borkus-Henskens

“Het hoeft niet perse nieuw te zijn om ergens blij van te worden. Het is waardevol om bewust om te gaan met spullen en bovendien vrijwilligers actief te houden voor een goede zaak.” Voorzitter Kees Zwakkenberg heette de wethouder welkom in Goede Doelen/Kringloopwinkel De Paardestal die weer terug is op ‘honk’ aan de Noordeindseweg onder de r.k. kerk na een tijdelijk onderkomen in verband met restauratie van de kerk.

Grote club

De Paardestal heeft een grote groep vrijwilligers waar de voorzitter heel trots op is. “Zij spannen de kroon. Met name in het achterliggende jaar waarin ontzettend veel werk werd verzet met opruimen, verhuizen, verkopen, weer opruimen, inruimen, de paardestal weer helemaal nieuw inrichten en terugverhuizen werd een beroep op hen gedaan en geloof me; ze doen het met liefde en plezier!” De wethouder wandelde met een delegatie van al die vrijwilligers rond door de nieuwe Paardestal die opvallend licht, ruim en overzichtelijk geworden is. “Een aanwinst voor Lansingerland en gelukkig zitten we weer op hetzelfde niveau als voor de verhuizing. Lansingerland groeit en wij groeien mee en dat allemaal voor het goede doel en met de belangeloze inzet van zovelen.”

Eigen winkeltje

De Paardestal is onderverdeeld in een zestal afdelingen: kleding, boeken, winkel van sinkel, elektra, meubels en bijzondere items. Bovendien kunnen elke derde zaterdag van de maand (gestempelde) postzegels worden gekocht door verzamelaars.
“Alles wat de mensen hier brengen wordt nagekeken op heel en schoon. Vervolgens gaat het naar de afdelingen waar het thuishoort en zorgen de vrijwilligers daar voor een goed plekje. We krijgen echter meer binnen dan we kunnen verkopen. Eens in de drie maanden wordt alles van de verschillende afdelingen weer gesorteerd en wat te lang ligt gaat naar een stichting die alles naar Albanië brengt; 28 keer per jaar! Die stichting heeft een eigen depot van een Nederlandse familie en er is controle over dat het goed terecht komt. Zo blijven wij ruimte houden voor nieuwe inbreng en doorstroming van de goederen, zodat het interessant blijft om wekelijks te komen kijken.”

Historie

Begin zeventiger jaren werd gestart met het organiseren van missiemarkten waar tweedehands goederen werden verkocht. De opbrengst ging naar dorpelingen of familie daarvan die in de missie werkten. Daar is in 1983 De Paardestal uit ontstaan. In de loop der jaren werden andere goede doelen toegevoegd en op dit moment zijn er rond de 25 verschillende goede doelen die met een financiële bijdrage worden verrast. “Hoe meer er binnen komt, des te meer wij aan goede doelen kunnen schenken.” De Paardestal werkt nauw samen met het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP. De vrijwilligers vacatures van De Paardestal worden in de vrijwilligers vacaturebank geplaatst. Het VIP ondersteunt ook organisaties bij vragen rondom vrijwilligersbeleid en biedt workshops en bijeenkomsten voor vrijwilligers in Lansingerland aan. Goede Doelen/Kringloopwinkel De Paardestal is elke dinsdagmiddag geopend van 13.30 tot 16.30 uur en elke zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur; om spullen te brengen, maar ook om spullen te kopen.

Check Also

Crazy Summer Market

Bergschenhoek – Noteer alvast in uw agenda: zaterdag 25 augustus vindt van 11.00 tot 17.00 …