vrijdag 22 juni 2018 | week 25
Home » Sport » Grote aantallen kleine visjes gevangen, terwijl de grote waren ‘gevlucht’

Grote aantallen kleine visjes gevangen, terwijl de grote waren ‘gevlucht’

Viswedstrijd SVBD: vele kleintjes maken één grote:

Grote aantallen kleine visjes gevangen, terwijl de grote waren ‘gevlucht’

Berkel en Rodenrijs – De jaarlijkse viswedstrijd, georganiseerd door de SVBD (SportVisserijBelangen Delfland), aan de Berkelse Plas leverde uiteraard weer enkele winnaars op, maar de vissen lieten het een beetje afweten. Kleintjes werden er volop gevangen, maar de grote jongens hielden het voor gezien. Het blijkt dat deze vanuit de Berkelse Plas via een doorgang naar andere wateren zwemmen.

John Hofman

En juist die grote ‘jongens’ leggen gewicht in de schaal, want daar ging het om tijdens deze wedstrijd: wie de meeste kilo’s vis had gevangen. Toch waren er vissers die de dag beëindigden met een redelijk gewicht aan vis. ’s Morgens vroeg zaten ze al aan het water en werden de (dure) hengels uitgegooid. Een van de deelnemers vertelde dat hij in het gulden tijdperk Fl. 2000, – had betaald voor een hengel waar hij anno 2017 nog steeds mee vist. Nu kost dezelfde hengel het bedrag in euro’s. Dan heeft de visser nog de kist/stoel waar alle kleine attributen zoals haakjes, lood, dobbers en maaien in worden opgeborgen.

Haakkie

De regen was die dag een spelbreker, maar daar waren de vissers op gekleed en uitgerust met parasol. Heel wat anders dan vroeger: meestal een lange bonenstok, met een touwtje en een ‘haakkie’ eraan. Een boterham mee van moeder, gekneed tot een balletje deeg en vissen maar. Na een rondgang langs alle vijftien deelnemers, waaronder ook leden van de Hengelsportvereniging De Bleiberg uit Bleiswijk en twee nog zeer jonge vissertjes, werden de uitslagen bekend gemaakt. Als eerste eindigde, net als vorige jaren, Huub van Zetten uit Schiedam. Men vermoedt dat hij een ‘visfluisteraar’ is. Hij ving totaal 5080 gram vis. Als tweede eindigde Henk van Rutten met 3012 gram en als derde Frits Schouffoer (de man van de organisatie) met 2417 gram vis. Het jongste lid, Max in ’t Veen, ving totaal 328 gram, maar ja, alle begin is moeilijk.

Check Also

Stichting Rotterdam Fund Racers haalt recordbedrag op voor Alpe d’HuZes

Lansingerland - Donderdag 7 juni hebben drie teams van Rotterdam Fund Racers - met daarin enkele deelnemers uit Lansingerland - deelgenomen aan Alpe d’HuZes en gezamenlijk het recordbedrag van € 205.194,- bij elkaar gebracht. De negenentwintig teamleden zijn in totaal 98 keer de berg op gefietst en twee keer op gelopen.