maandag 25 september 2017 | week 39
Home » fbpost » Helicon on Tour liet zich niet tegenhouden door de regen
Verslaggever John Hofman werd als geoefend muzikant en zanger op het podium gevraagd om een deuntje mee te spelen.

Helicon on Tour liet zich niet tegenhouden door de regen

Helicon on Tour liet zich niet tegenhouden door de regen

Berkel en Rodenrijs – Muziekvereniging Helicon blijft uiteraard aan de weg timmeren om zich blijvend te promoten. In feite hoort muziek bij de algemene ontwikkeling van de mens. Zaterdag was er weer de jaarlijkse Helicon on Tour en werden drie plaatsen in Berkel en Rodenrijs aan gedaan om er een mini-concert te geven.

John Hofman

Wat doe je, als de dag met regen begint. Ga je op pad met al die kostbare instrumenten of blijf je thuis? De muzikanten van Helicon zijn wel wat gewend en laten zich niet snel uit het veld slaan. De eerste rit ging naar Zorgcentrum Huize Sint Petrus. Vanwege het sombere weer, zat er slechts een handjevol bewoners buiten maar die genoten wel. Hier en daar stond er een raam open zodat men het in de kamers ook kon horen. Dat oudere mensen met dit weer binnen blijven is te begrijpen! Het ligt anders bij het (winkelend) publiek. Die toont weinig belangstelling of loopt gehaast door, want de koelkast moet worden gevuld voor het weekend. Dat gebeurde regelmatig bij de twee andere plaatsen waar werd opgetreden: de Visch aan het Westerwater en het nieuwe winkelcentrum Westpolder. Het zijn niet alleen zware muziekstukken die gespeeld worden, ook muziek uit allerlei musicals, nummers uit de Top-40, Zuid-Amerikaans of bekende nummers uit de jaren ’60-’70. Pittig gespeeld en vol enthousiasme! Als dank voor het mooie muzikale optreden kregen alle muzikanten van IJssalon/Chocolaterie ‘Ciocco Gelato’ aan het Westpolderplein een gratis ijsje. Een bijzondere geste en zeker verdiend. Nieuwe leden, ook bij het Jeugdorkest, zijn bij Helicon van harte welkom! Iedere week op donderdagavond is er repetitie in de Ark, Oranjestraat. Info: www.helicontact.nl.

Check Also

Duizenden bezoekers ontdekken De Kleihoogt

Berkel en Rodenrijs - Met de officiële opening van een nieuwe brug, een verrassend zonnetje hoog aan de hemel en duizenden bezoekers die wandelend of op de fiets een bezoekje brachten werd de vierde editie van Ontdek De Kleihoogt zondag 17 september een groot succes.