vrijdag 25 mei 2018 | week 21
Home » fbpost » “Als we er zelf een goed gevoel over hebben, zijn we tevreden.”
Kim(r) en Paris behaalden een derde plaats bij het NK in Ahoy. Foto: John Hofman.

“Als we er zelf een goed gevoel over hebben, zijn we tevreden.”

Acro-gym trio behaalt derde plaats NK:

“Als we er zelf een goed gevoel over hebben, zijn we tevreden.”

Rotterdam/Lansingerland- Drie ‘young girls’, waarvan twee afkomstig uit Lansingerland, behaalden tijdens de Nederlandse kampioenschappen ‘Fantastic-Gymnastics’ op 17 en 18 juni in Ahoy een derde plaats bij het onderdeel Acro-gym. Een prachtige prestatie van Kim (16), Megan (17) en Paris(13). Hoe ze dit hebben bereikt? De Heraut had een interview met de meiden.

John Hofman

Acro was een van de onderdelen van het NK, want ook trampolinespringen, ritmische gym, jazzdance en streetdance kwamen aan bod. Bij Kim van den Bighelaar thuis in Bergschenhoek zijn aangeschoven: Megan Terlouw uit Monster en de ‘kleinste’ maar misschien wel de dapperste: Paris de Leon uit Berkel en Rodenrijs. Een derde plaats van de vier teams die uiteindelijk naar het NK mochten. Zowel Kim als Paris turnen al vanaf hun zevende jaar en begonnen hun ‘carriëre’ bij Doto. Ze stoomden door naar DOS in Monster waar ze vier keer per week totaal 15 uur trainen, inclusief de zondagmiddag. Dat is behoorlijk pittig voor de meisjes, maar zeker niet minder voor de ouders die ze brengen en weer ophalen. Ze hebben het er voor over want alle drie hebben ze maar één wens en doel voor ogen: ooit mee mogen doen aan een Europees- en/of Wereldkampioenschap. Ze doen dit allemaal naast hun schoolopleiding. Kim hoopt volgend jaar naar Havo 5 te gaan. Megan zit op het Grafisch Lyceum. Zij is heel creatief en ontwerpt en maakt zelf turnpakjes, samen met haar moeder. “Die we in Ahoy aan hadden heb ik ook zelf gemaakt,” zegt ze trots. Paris staat nog aan het begin en is leerling op de Blesewic in Bleiswijk. “Dit NK in Ahoy was tot nu toe voor mij het hoogtepunt,” vertelt ze. Ze mag dan nog klein van stuk zijn, ze is zo lenig en soepel als een kat. Bij Acro staat de langste en sterkste van de drie, in dit geval Kim, met beide benen op de grond. Zij moet de andere twee kunnen dragen, want Megan staat op haar schouders en Paris klimt naar boven en gedrieën vertonen ze allerlei variaties. Een prachtig gezicht maar het vereist een goede balans, veel kracht en evenwicht. Onlangs deden ze mee aan wedstrijden in Portugal en Zwitserland, waar ze een vijfde plaats behaalden en dat tussen onder meer nationale teams uit Amerika die dagelijks trainen op speciale scholen.

Terug naar Doto

De interesse voor de sport is Kim wel bijgebracht door haar ouders. Vader speelde lange tijd in het eerste van basketbalvereniging Squirrels/Berkel en trainde het afgelopen seizoen, terwijl moeder lange tijd volleybal speelde in onder meer de eredivisie. Een zus van Paris turnt ook op hoog niveau. Megan wil een eigen bedrijfje starten in turnpakjes. “Ik ben bezig met een website.” Alle drie zijn ze gedreven om iets te bereiken. Acro-gym is een kostbare sport. Training en turnpakjes kosten geld en bovendien moeten ze de reizen naar het buitenland zelf betalen. De studie mag er niet onder lijden. Kim: “Dat is een kwestie van goed leren plannen.” Overigens neemt zij lesstof makkelijk op zegt ze. Het NK in Ahoy was het laatste wat ze met zijn drieën hebben gedaan. Vanwege school gaan ze nu uit elkaar. Kim en Paris gaan terug naar Doto. Megan traint verder in haar woonplaats.

Check Also

Feest van de Smaak!

Bleiswijk - Op zaterdag 26 mei organiseert het Smaakteam van de BU Glastuinbouw van Wageningen University & Research, samen met GroentenFruitHuis, Rabobank en de gemeente Lansingerland, het Feest van de Smaak! Op dit feest staan gezonde en lekkere groenten en fruit centraal.