zondag 20 mei 2018 | week 20
Home » Algemeen » Ondernemend Lansingerland viert ZomerEvent in de polder

Ondernemend Lansingerland viert ZomerEvent in de polder

Ondernemend Lansingerland viert ZomerEvent in de polder

Berkel en Rodenrijs – Het ZomerEvent van Ondernemend Lansingerland bracht de leden dit jaar naar de Noordeindseweg waar ze dinsdagavond 27 juni te gast waren op de oude boerderij ‘Fattoria Naturale’ en genoten werd van een buffet uit de Italiaanse keuken en een rondleiding door de boerderij. Ook de Italiaanse muzikale omlijsting van het duo Fantastico ontbrak die avond niet.

Trees Borkus-Henskens

Voorzitter van Ondernemend Lansingerland Jan Houweling heette de ruim tachtig gasten welkom en vertelde dat de ondernemersvereniging niet heeft stilgezeten. “Onze ambitie is om in een ongedwongen sfeer bijeen te komen en te netwerken, sprekers uit te nodigen die ons kunnen boeien, bedrijfsbezoeken in te plannen en het thema ‘back to basic en no nonsense’ hoog in het vaandel te houden. Daarnaast hebben we goede partners en werken we samen met andere verenigingen.” Als belangenvereniging werkt Ondernemend Lansingerland nauw samen met de gemeente; het bestuur is benaderd mee te denken over de economische visie van de gemeente. Daarnaast is de vereniging lid van MKB Nederland. “Wij werken op lokaal niveau, maar zij kunnen ons op landelijk niveau vertegenwoordigen. Ook zijn we al benaderd om input te geven aan lokale partijen.”

Fattoria Naturale

Achter de wapperende Italiaanse vlag aan de Noordeindseweg schuilt een culinaire verrassing: Fattoria Naturale. Een sfeervolle oude boerderij met in de schuren geiten, kippen en konijnen, in de wei staan bruine koeien, schapen en paarden, in een modderpoel knorren de varkens. Eigenaar en chef-kok is Friso Haring. Hij verdiende zijn sporen in diverse sterrenrestaurants. Het werd een verrassende, leuke en gezellige avond die bijzonder in de smaak viel bij de leden. Erelid Arie Dijkshoorn kreeg nog even het woord. Hij vertelde over het boerenleven en de wenkbrauwen die gefronst werden toen hij aankondigde lid te willen worden van de toenmalige Bleiswijkse ondernemersvereniging. Een boer, zo vond men, was toch eigenlijk geen ondernemer? Het is allemaal goed gekomen; hij werd zelfs eerder dit jaar het eerste erelid.

Check Also

Concert Vrienden Dorpskerk Bleiswijk

Bleiswijk – Op zaterdag 26 mei organiseert de Stichting Vrienden van de Dorpskerk Bleiswijk een …