zaterdag 17 maart 2018 | week 11
Home » Nieuws » Zwem4daagse in Lansingerland drukker dan ooit
voorzitter van ZV De Watervogels.

Zwem4daagse in Lansingerland drukker dan ooit

Zwem4daagse in Lansingerland drukker dan ooit

Lansingerland – Zwemvereniging De Watervogels organiseerde in samenwerking met Sportfondsen Lansingerland, zwembad de Windas voor de 5de keer de Zwem4daagse in De Windas. Maandagavond 26 juni doken de eerste zwemmers het water in en vrijdag 30 juni droogden de laatsten zich tevreden af. In totaal schreven 312 deelnemers zich in; een stijging van ruim zestig zwemmers ten opzichte van vorig jaar en bovendien het hoogste aantal in de vijf jaar dat De Watervogels in de organisatie zit.

Trees Borkus-Henskens

De zwemmers hadden de keuze uit een afstand van 250m, 500m of 1.000m zwemmen per dag en dat op vier avonden. Als beloning en bewijs ontvingen de deelnemers na vier avonden – en dat was voor de meeste zwemmers de vrijdagavond – zowel een certificaat als een fraaie medaille en als extraatje een frisbee. Daarna konden de zwemmers nog genieten van vers fruit en van tal van spelletjes in en rond het zwembad. Ron Dekker zwom de vierdaagse voor de 19de keer en Tigo van Rosmalen was de eerste die bij de tafel verscheen waar de medailles werden uitgereikt.

Goed doel

Elk jaar koppelt De Watervogels een goed doel aan de zwem4daagse. Dit jaar werd gekozen voor Aquatraining van de Brandwondenstichting. Regelmatig verschijnen er berichten in de krant of maak je het van dichtbij mee dat mensen ernstige brandwonden oplopen waar soms jaren voor gerevalideerd moet worden. Revalideren met brandwonden is extreem pijnlijk. In het water revalideren is minder zwaar. Patiënten herstellen zo écht sneller en kunnen hun leven weer eerder oppakken. Het zwembad dat het meeste geld ophaalt maakt kans op een zwemclinic van Olympisch Kampioen Inge Dekker.

Cheque

De totaaltelling van de opbrengst voor de Brandwondenstichting kwam uit op € 850,- van de deelnemers en € 56,70 uit de collectebus; samen € 906,70. Gerie Smit nam de cheque voor de Brandwondenstichting in ontvangst uit handen van Ton de Jager, voorzitter van ZV De Watervogels. Zelf maakte Gerie de Volendambrand mee en ze weet dus uit eigen ervaring wat slachtoffers meemaken na zo’n brand. Nu is ze actief als fondsenwerver voor de Brandwondenstichting. Blij en dankbaar nam ze de cheque in ontvangst.

Check Also

Saphira Schütz naar kwartfinale Nationale Voorleeswedstrijd

Lansingerland - Vlak voor de voorjaarsvakantie - op dinsdag 20 februari - kwamen leerlingen van de groepen 7 en 8 van de verschillende basisscholen uit heel Lansingerland naar het Wolfert Lyceum waar de voorronde werd gehouden van de Nationale Voorleeswedstrijd. Zij hadden de voorleeswedstrijd op hun eigen school gewonnen en werden uitgezonden om hun school te vertegenwoordigen.