dinsdag 17 juli 2018 | week 29
Home » Lezersschrijven » Gevaarlijke bruggen

Gevaarlijke bruggen

Wij wonen in Bergschenhoek in de wijk die aan de ene zijde wordt begrenst door de Zuiderparklaan en aan de andere zijde door de Tuinen. Om de wijk in en uit te gaan moet men over een bruggetje. Deze bruggetjes zijn gevaarlijk. De brug is smal waardoor er een erg smal looppad is. Direct na de brug is er een scherpe bocht waar door je als voetganger snel in de verdrukking komt als er gelijk met jou auto’s over de brug gaan. Bij de andere brug willen veel bestuurders direct na de brug linksaf waardoor ze niet veel oog hebben wie er verder op de brug loopt of fietst
Het meest gevaarlijke is dat de leuningen van de brug te kort zijn. Naast het einde van de leuning is een gat van bijna een meter en loopt zeer schuin af naar het water. Als je door omstandigheden net na de leuning een stapje zijwaarts moet maken dan val je zo meer dan een halve meter naar beneden. Dit is mijn vrouw (63 jaar) afgelopen donderdag overkomen. Het is redelijk goed afgelopen, ze heeft niets gebroken, maar haar rechterzijde en arm zien bont en blauw en ze heeft rugklachten. Er is een bericht naar de gemeente gestuurd. Ik hoop dat deze gevaarlijke situatie snel wordt opgelost.

Aad Bennis
Bergschenhoek

Check Also

Geen overlast

En opnieuw schrijven lezers een stukje over de herrie van de HSL… Opnieuw wordt aangegeven …